DVOJE PREMINULO, DVOJE NOVOZARAŽENO

Od posledica koronavirusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još 14 osoba: pet osoba sa područja Valjeva, četvoro na području Uba, po dvoje na području Osečine i Lajkovca i jedna osoba na području Mionice.  Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 802 osobe, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubila 61 osoba.

Broj obolelih i umrlih ažurira se na dnevnom nivou, iz podataka obrazaca prijava oboljenja i smrti po pristizanju u Zavod za javno zdravlje Valjevo, tako da svi slučajevi evidentirani u današnjem izveštaju nisu rezultat stanja broja umrlih i obolelih samo u prethodnom danu.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 51 novozaraženih u okrugu,  na području Lajkovca su laboratorijski potvrđena dva nova slučaja Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 29, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 547 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2847 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1920 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36150.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 109 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja).

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 14. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 13. decembra:

Related posts

Leave a Comment