LAJKOVAČKI OSNOVCI NA 34. IZLOŽBI AUTORSKOG STRIPA

Lajkovački osnovci su i ovoga puta imali izuzetno zapaženo učešće i našli su se u velikom broju na spisku odabranih za izložbu radova učenika osnovnih škola Republike Srbije, na prestižnom konkursu Ministarstva prosvete, Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Strip vesti.

Za 34. Izložbu autorskog stripa, od nekoliko stotina prispelih radova radova iz blizu sto ustanova, među radovima koje je stručni žiri odabrao za izlaganje su radovi sedam učenika viših razreda lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”, pod mentorstvom profesora likovne kulture Miloja Mitrovića.

Autori radova odabranih za 34. Izložbu autorskog stripa u Novom Sadu su lajkovački osnovci: Luka Ranković V/1, Mateja Radojičić VI/1, Ognjen Joksimovoć V/2, Andrea Vujičić VII/3, Iva Radovančević V/3, Andrea Brdarić VI/3 i Marko Živanović V/2, svi učenici OŠ „Mile Dubljević“.

Otvaranje izložbe je u subotu, 18. decembra u podne, u novosadskom Dečijem kulturnom centru.

Žiri za izbor radova i nagrade je u impozantnom sastavu: Zlatko Milenković, strip vesti, Novi Sad; Aleksandar Botić, vandredni profesor, Akademija umetnosti , Novi Sad; Jelena Tišma, stručni saradnik za likovno PU „Radosno detinjstvo“, Novi Sad; Eva Fedi, likovni pedagog, Novi Sad; Ljubica Tankosić, direktor Centra za likovno vaspitanje, Novi Sad.

Definitivno, strip kao mogući vid stvaralaštva, izražavanja i komunikacije našao je sigurno mesto u nastavi likovne kulture i izložbeno -instruktivnoj delatnosti, a lajkovačka škola stripa postala je prepoznatljiva u širem okruženju i lajkovački majstori stripa se na svakom takmičenju pojavljuju kao favoriti.

Related posts

Leave a Comment