TROJE NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminule su još tri osobe: po jedna osoba preminula je u Valjevu, Mionici i Ubu. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 805 osoba, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubila 61 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 44 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca laboratorijski su potvrđena tri nova slučaja Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 32, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 555 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2850 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih su u ovoj godini obolele 1923 osobe. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36194.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 109 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 19 pacijenata.

Juče je u Valjevu hospitalizovano 7 kovid pacijenata. Svi juče hospitalizovani pacijenti su nevakcinisani.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 15. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 14. decembra:

Related posts

Leave a Comment