RUDARI „KOLUBARE“ POTVRDILI TRADICIONALNU SOLIDARNOST

U organizaciji lajkovačkog Crvenog krsta, Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, nakon samo dve sedmice od prethodne akcije, danas je među rudarima “Kolubare” u Radljevu realizovana još jedna u nizu ovogodišnjih akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi realizovanoj u Radljevu, odazvala su se danas 22 davaoca krvi , od kojih je krv dalo 20 lica, dok je iz medicinskih razloga dvoje odbijeno. Time je akcija završena po planu, jer je projektovan broj plana akcije i bio 20 davalaca.

Zoran Radomirović je danas 86.- ti put dao krv. Kaže da je uvek spreman da pomogne i smatra da je ovo pravi vid pomoći i da svako treba da izrazi ovakav vid humanosti, ukoliko je za to u mogućnosti.

Jedan od učesnika današnje akcije je i Milan Perišič, koji je upravo postao dobrovoljni davalac krvi: „Nisam ranije dobrovoljno davao krv. Čuo sam da je to dobro i za mene i za druge. Svoju krv obnavljam i istovremeno drugima pomažem. Preporučio bih i drugima da to učine. Prvenstveno da savladaju svoje eventualne strahove, od igle recimo ili neke predrasude ako imaju…Lep je osećaj učiniti nešto humano.“

Volonter Crvenog krsta Snežana Lacmanović izrazila je zadovoljstvo rezultatom i druge od tri u nizu lajkovačkih decembarskih akcija, naglasivši da su i u godini pandemije i rudari i građani opštine Lajkovac bili u potpunosti na visini zadatka na planu dobrovoljnog davanja krvi.

Do kraja godine, u organizaciji lajkovačkog Crvenog krsta biće realizovana još jedna, treća ovomesečna redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Završna ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biće realizovana 29. decembra, na platou kod Pošte u Lajkovcu.

Pretpraznični dani su idealan trenutak da se učini nešto humano, pa je 29. decembar za takav čin idealna prilika, koju će Lajkovčani svakako iskoristiti.

Related posts

Leave a Comment