BEZ NOVOZARAŽENIH, 29 AKTIVNIH SLUČAJEVA

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminulo je još pet osoba: u Valjevu su preminule tri osobe i preminula je po jedna osoba u Ljigu i Ubu. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 788 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 59 osoba sa područja Lajkovca.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je 14 novozaraženih, a na području Lajkovca nema novih laboratorijski potvrđenih slučajajeva Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 29, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 547 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2843 slučaja Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1916 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36097.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 108 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 16 pacijenata.

Juče su u Valjevu hospitalizovana 3 kovid pacijenata, od kojih je 2 nevakcinisanih i 1 vakcinisan.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 13. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 12. decembra:

Related posts

Leave a Comment