ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA NANELE DRUGI UZASTOPNI PORAZ ZVEZDI

Odbojkašice Železničara ostvarile su večeras u Beogradu možda i najznačajniju pobedu u prvenstvu – savladale su Crvenu zvezdu sa 3:1, po setovima 21:25, 27:25, 25:16 i 25:18. Nanele su drugi uzastopni prvenstveni poraz Beograđankama (Zvezdi je ovo drugi uzastopni poraz u prvenstvu: u prošlom kolu poražena je od Partizana, u ovom od Železničara iz Lajkovca) i pretekle ih na tabeli. Iako imaju po devet pobeda, Železničar ima dva boda više. Lajkovačke odbojkašice su trenutno prve, do sutrašnje utakmice Jedinstva koje gostuje Partizanu.

Kao što smo najavili, ova utakmica je vrlo značajna za rasplet u vrhu tabele i ko će imati lakši raspored na startu plej-ofa, jer ni ove sezone neće biti Mini lige. Ako Železničar u 13. kolu u Lajkovcu dobije i Jedinstvo iz Stare Pazove, onda postoji velika verovatnoća da u plej-of uđe sa prvog mesta.

U duelu dva trenera koji su prvi pomoćnici selektoru ženske reprezentacije Srbije, Aleksandru Vladisavljevu, uspešniji je bio Branko Kovačević.

Prvi set Zvezda je dobila prilično lako, delovalo je kao da se tim Branka Kovačevića još uvek nije dovoljno zagrejao. Utakmica je definitivno prelomljena u drugom setu, koji je Železničar dobio na razliku, iako je u pojedinim trenucima imao po nekoliko poena prednosti. Treći i četvrti set bio je potpuno u znaku „lajkovačke pruge“.

Poene za Železničar osvojile su: Mirosavljević 19, Uzelac 18, Batinić 17, Milojević 14, Kutlešić 9 i Antonijević 4. Iskusni libero Marina Vujović odigrala je celu utakmicu, ulazile su još Savićević, Ivanović i Perović.

Ostali rezultati večerašnjih utakmica 11. kola: Klek – TENT 0:3 i Spartak – Inđija 3:1. Sutra igraju Partizan – Jedinstvo (17.00) i Ub – Srem (18.00).

Foto: OSS i OK Železničar

Related posts

Leave a Comment