ČETVORO NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu je preminula još jedna osoba. Preminula je osoba sa područja Valjeva. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 782 osobe, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubilo 59 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, 48 novozaraženih je u okrugu, od kojih su na području Lajkovca laboratorijski potvrđena četiri nova slučaja Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 24, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 511 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2836 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1909 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36000.

U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjim podacima na lečenju 112 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih su na potpomognutoj respiraciji 22 pacijenta. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 10 kovid pacijenata, od kojih je 7 nevakcinisanih i troje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 10. decembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 9. decembra:

Related posts

Leave a Comment