VELIKI KOMŠIJSKI ODBOJKAŠKI DERBI UB –ŽELEZNIČAR

U nedelju 21. novembra od 18:15 časova, u Sportskoj hali „Ub“, prvu utakmicu u prvenstvu Superlige za odbojkašice 2021/22. odigraće aktuelni šampion i pobednik Kupa – Ub i Železničar.

Ub i Lajkovac i dalje ostaju u žiži interesovanja kad je ženska odbojka u pitanju, tako da će RTS prenositi derbi na drugom programu, mada verujemo da će i tribine biti dobro popunjene.

Pre početka meča Odbojkaški savez Srbije organizuje žreb za polufinalne parove Kupa Srbije. „U šeširu“ su Crvena Zvezda, TENT, Ub i Železničar.

Podsećamo da je prvu zvaničnu utakmicu u sezoni, Super Kup Srbije, lajkovački tim na svom parketu dobio prilično lako. Od tada puno toga se izdešavalo, a pre svega Ub je postigao veliki uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona. Železničar je pre nekoliko dana odigrao inspirativnu evropsku utakmicu protiv vrlo jakog Ezadžibašija, tako da verujemo da su obe ekipe vrlo motivisane. Nesporan je kvalitet na obema stranama, kao i rivalitet između dva komšijska odlično organizovana kluba.

Obe ekipe imaju po pet pobeda iz sedam kola, s tim što je Železničar u bodovnoj prednosti. Na vrhu tabele su Jedinstvo i Crvena zvezda sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva, za njima Ub i Železničar.

U ovom kolu odigran je samo meč između Spartaka i Partizana, koji je domaći tim dobio sa 3:1. Večeras se sastaju Jedinstvo-Inđija, Srem-TENT i Klek – Crvena zvezda.

Related posts

Leave a Comment