ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA U 1/16 FINALA KUPA CEV PROTIV NEMAČKOG PALMBERGA

U Evropskom radiodifuznom centru u Luksemburgu danas je obavljen žreb za evropske odbojkaške kupove. U Kupu CEV 2023. Železničar iz Lajkovca će igrati u šesnaestini finala protiv nemačkog Plamberga iz Šverina. Mečevi se igraju 14. i 21. decembra, prvi u Nemačkoj.

Možemo zaključiti da Železničar ponovo nije imao sreću prilikom izvlačenja parova jer je dobio jakog protivnika, mada ne tako velikog kao što je Ezačibaši. Odbojkaški klub iz istočnog dela Nemačke je nakon ujedinjenja osvojio 11 titula prvaka i pet puta bio pobednik nacionalnog kupa. Poslednju titulu u prvenstvu Nemačke osvojili su 2017. godine.

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odbojkašice Crvene zvezde igraće protiv finskog Polki Kusama. Prvi meč će se odigrati 19. oktobra u Beogradu, a revanš 26. oktobra u Finskoj.

U Kupu izazivača Jedinstvo iz Stare Pazove će igrati u šesnaestini finala (14. i 21. decembar) protiv pobednika dvomeča prvog kola Brusno (SVK) – Rigas (LAT). Ub će u prvom kolu igrati protiv kiparskog Apolon Limasola, dok će TENT odmeriti snage sa Rapidom iz Bukurešta. Ti mečevi će se odigrati 23. i 30. novembra.

Odbojkašice Partizana će igrati u BVA Kupu, a pobednik će u prvom kolu Kupa izazivača igrati protiv belgijskog Šalu Šepel Lez Erlemona.

Related posts

Leave a Comment