OPŠTINA LAJKOVAC DOBIJA TURISTIČKU SIGNALIZACIJU

Iz Turističke organizacije opštine Lajkovac najavljuju da po projektu Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sutra počinje da se radi turistička signalizacija na području opštine Lajkovac.

Lajkovačka opština bi uskoro  trebala da dobije kompletnu turističko saobraćajnu signalizaciju, jer na ovoj teritoriji ima važnih kulturno istorijskih spomenika, koji mogu biti turističke desetinacija, a da do sada nisu bili obeleženi.

“Postavljanje turističko saobraćajne signalizacije na području opštine Lajkovac  biće realizovano po projektu koji finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija,” kaže direktor Turističke organizacije opštine Lajkovac Milutin Ranković i dodaje još nekoliko važnih pojedinosti, vezanih za radove koji počinju sutra.

“Kreće se sa obeležavanjem od auto – puta Miloš Veliki, pa do sela Ćelije, kako nam je ovih dana javio predstavnik  preduzeća “Boja” Sombor, inženjer Branko Živković, koje je izvođač radova i  koji je kontaktirao Turističku organizuju opštine Lajkovac i Opštinsku upravu. Ministarstvo je naravno takođe najpre kontaktiralo Turističku organizaciju opštine Lajkovac, radi mapiranja turističkih lokaliteta. Ovom prilikom biće obeležene sve one važne desetinacije , koje ranije  nisu imale adekvatne putokaze. Radovi na postavljanju turističke signalizacije će se potom  nastaviti i na teritoriji opštine Ub.“

Turistička signalizacija pomaže turistima i potencijalnim turistima u lakšem snalaženju i pronalaženju  određenih lokacija, kao i u informisanju o turističkim znamenitostima na određenom području, te će svakako u praksi biti od velike koristi.

Related posts

Leave a Comment