U OKRUGU PREMINULO JOŠ 18 OSOBA, 4 NOVOZARAŽENIH U LAJKOVCU

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je od posledica korona virusa preminulo još 18 osoba. U Valjevu je preminulo još 8 osoba, u Ubu 4, u Mionici 3, u Ljigu 2, i u Osečini 1. U Kolubarskom okrugu je od početka epidemije preminulo 715 osoba, od kojih je bitku sa kovodom izgubio 51 stanovnik lajkovačke opštine.  

Kao i do sada, današnji izveštaj sadrži ažurirane podatke naknadno pristiglih prijava oboljevanja i smrti, tako da se svi evidentirani slučajevi ne odnose samo na prethodni dan.

U Kolubarskom okrugu su prema današnjem izveštaju još 73 osoba novozaraženih korona virusom, od kojih su četiri nova slučaja evidentirana na području Lajkovca. Podaci se odnose na  laboratorijski potvrđene slučajeve Kovid-19, napominju u izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 131, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 1175.

Ukupno je od početka epidemije potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije na području Lajkovca 2769, od kojih su u ovoj godini obolele 1842 osobe. U Kolubarskom okrugu su do sada 34947osobe obolele od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo je na lečenju 155 pacijenata sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 19 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 11 kovid pacijenata, od kojih je 5 nevakcinisanih i 6 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 18. novembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 17. novembra:

Related posts

Leave a Comment