PREMINULA JOŠ JEDNA OSOBA, DVOJE NOVOZARAŽENIH

U Kolubarskom opkrugu je od posledica korona virusa preminulo još šest osoba, od kojih je preminula jedna osoba sa područja Lajkovca. Ovo je od početka epidemije 52.-ga žrtva kovida u lajkovačkoj opštini. U Valjevu su preminule još dve osobe i u  Mionici još tri osobe. U Kolubarskom okrugu je do sada preminula 721 osoba. 

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 53 novozaražene osobe u okrugu, infekcija korona virusa laboratorijski je potvrđena kod još dve osobe sa područja Lajkovca.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 109 obolelih od korona virusa, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 1033.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije na području Lajkovca je 2771, od kojih je u ovoj godini 1844 potvrđena slučaja Kovid – 19 infekcije. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije u Kolubarskom okrugu od početka pandemije je 35004 obolelelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo su na lečenju 154 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 19 pacijenata. 

Juče je u Valjevu hospitalizovano 12 kovid pacijenata, od kojih je 8 vakcinisanih  četvoro nevakcinisanih .

Dnevni izveštaj Kovid – 19 , Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 19. novembra:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, stanje na dan 18. novembra:

Related posts

Leave a Comment