U ČETVRTFINALU KUPA SRBIJE ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA PROTIV PARTIZANA

U prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije obavljen je žreb za četvrtfinale 56. Kupa Srbije 2021/2022. u konkurenciji odbojkašica. Železničar iz Lajkovca, aktuelni osvajač Kupa Srbije, igraće u četvrtfinalu protiv Partizan Sokerbeta.

U preostalim duelima u konkurenciji odbojkašica sastaće se Srem (Sremska Mitrovica) – TENT (Obrenovac), Jedinstvo (Stara Pazova) – Crvena zvezda i Spartak (Subotica) – Ub. Po izvučenim  parovima može se zaključiti da je Želrzničar imao sreće, jer je izbegao najjače protivnike. Već u četvrtfinalu se, recimo, sastaju dve vodeće ekipe Superlige Srbije – Zvezda i Jedinstvo.

Prve utakmice igraće se 26. i 27. oktobra, a druge 2. i 3. novembra. Spartak iz Subotice i Ub će prvi meč četvrtfinala odigrati 9. ili 10. novembra, a revanš meč 16. ili 17. novembra, zbog učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Po propozicijama Kupa Srbije u četvrtfinalu i polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, polufinalistu ili finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti polufinalista ili finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika četvrtfinala i polufinala.

Related posts

Leave a Comment