ODBOJKAŠICE IZGUBILE U DERBIJU U PAZOVI SA 3:1

U derbiju četvrtog kola Superlige Srbije Banka Poštanska štedionica odbojkašice Železničara poražene su u Staroj Pazovi sa 3-1 (25:19, 19:25, 25:21, 25:17). Osim u četvrtom setu, u najvećem delu susret je bio izjednačen, ali su odbojkašice Jedinstva večeras bile bolje i fokusiranije na meč, manje grešile i imale nezaustavljivu Branku Ticu.

Veći deo prvog seta domaće odbojkašice su vodile sa par poena razlike, da bi se u finišu sa nekoliko uzastopnih poena odlepile i ovaj deo igre završile sa 25:19. U drugom je sve vreme vodio Železničar i solidnu prednost održao do kraja. Treći set je bio potpuno izjednačen, ali je pred kraj pala koncentracija našim odbojkašicama čime su omogućile domaćinu da osvoji vrlo važan set i time prevagne meč.

Osim toga, ključni trenuci utakmice deseili su se sredinom četvrtog seta, kada je domaći tim napravio prednost od sedam poena razlike (16:9) i tu veliku prednost zadržao do kraja seta.

U timu Železničara, kao i na prethodnim  mečevima, najefikasnije su bile Uzelac sa 16 i Mirosavljević sa 11 poena, Batinić je osvojila 9, Milojević 8, Kutlešić 6, Knežević 4 poena itd. Kod suparnika Tica je osvojila čak 27 poena, odlična je bila Osmajić sa 15, kao i Đokić sa 12 i Miljević sa 10 poena.

Rezultati ostalih utakmica četvrtog kola: Ub – Spartak 3:1, Inđija – Crvena zvezda 0:3 i Srem – Klek 3:0. Susret između TENT-a i Partizana, koji je trebalo da bude odigran sinoć,  odložen je zbog  više prehlađenih igračica Partizana, koje su testirane na koronu.

Na startu prvenstva najubedljivije su ekipe Crvene zvezde i Jedinstva sa svim pobedama, Ub ima tri, dok polovičan uspeh imaju TENT, Železničar, Srem i Inđija. TENT je favorit u odloženom meču protiv Partizana, koji je bez pobede, kao i Spartak i Klek. Uprkos pojedinim odličnim igrama, stiče se utisak da lajkovački tim nije dovoljno uigran u svim segmentima. Međutim, sezona je duga, kvalitet nesporan, roster dugačak i najbolje se tek očekuje. Najvažnije je tempiranje forme za završnicu prvenstva i kup takmičenja.

Već u sledećem kolu Železničar igra protiv jednog od favorita za titulu, obrenovačkog TENT-a. Susret je najavljen za 29. oktobar u Lajkovcu i sigurno će to biti vatromet dobre odbojke.

Related posts

Leave a Comment