ŽELEZNIČAR U FINIŠU IZVUKAO BOD PROTIV DRINE

Velika je nada bila da Železničar danas može osvojiti sva tri boda protiv Drine, jer bi to puno značilo u nastavku takmičenja, ali s obzirom kako se kretao rezultat može se biti vrlo zadovoljno i bodom. Naime, Železničar je i ovu utakmicu igrao bez sedam standardnih prvotimaca (zbog kartona, povreda i korone), tako da je u sastavu bilo sedam omladinaca, od kojih je pet započelo meč.

Činjenicu da su Lajkovčani bili znatno oslabljeni gosti su maksimalno iskoristili u prvom delu utakmice, tako da su u 34. minutu poveli 1:0 golom Ilića, a povećali prednost u 56. minutu pogotkom Todorovića. U nastavku meča domaći fudbaleri su dali sve od sebe da stignu protivnika, tako da su velikom borbenošću i poslednjim atomima snage došli do izjednačenja. Na 2:1 smanjio je Dragan – ĐoleTomić u 75. minutu, da bi na 2:2 izjednačio rezervista Denis Rakić, još jedan tzv. bonus igrač, odnosno mlađi od 21 godine. Na kraju – veliki bod za Železničar, mada ga to ne pomera sa začelja tabele.

Susret je obeležio i veliki broj kartona, prvenstveno dodeljenih igračima Železničara zbog prigovora i protesta. Glavni sudija Lukić iz Ljiga dodelio je šest žutih kartona domaćima fudbalerima i crveni u 68. minutu – Pavloviću zbog nepristojnih reči koje mu je uputio, dok je u redovima Drine isključen Vasiljević zbog parnih žutih kartona koje je zaradio oštrim startovima.

Da sudije intervenišu i na tribinama, imale bi pune ruke posla na današnjoj utakmici. Nije novina da mavijači sa tribina reagiju burno i ishitreno prateći dešavanja na terenu, ali današnje iskustvo je definitivno pokazalo da uprkos navijačkim strastima granice elementarne pristojnosti publika ipak nebi trebala prelaziti. Na momente, bilo je vrlo degutantno i to bespotrebno. Sportski duh je oduvek važio i na tribinama i tako valjda treba i da ostane.

Ponovo je jedan sportski događaj imao humanitarni karakter. U pitanju je bila akcija podrške Udruženju za pomoć osobama sa autizmom „BaziMili“ iz Lajkovca.

Pre svega su članovi uprave i fudbaleri Železničara pre utakmice dali priloge za ovu akciju, zatim  su volonteri udruženja bili aktivni među navijačima za vreme utakmice, a za ovu svrhu izdvojen je i deo prihoda od ulaznica. Nezvanično saznajemo da je prikupljeno oko 20.000 dinara, što je vrlo solidna pomoć za rad Udruženja „BaziMili“.

Podsećamo da je juče u lajkovačkom derbiju Zadrugar pobedio Strmovo, zahvaljujući čemu je skočio na osmo mesto sa 11 bodova, Strmovo je na 12. mestu sa 8 bodova, koliko imaju i pretposlednji Borac iz Lešnice i poslednji Železničar. Na vrhu je neprikosnoven tim Budućnost Krušika sa deset pobeda i 30 bodova, Vrelo Sport ima 20, a Divci i Mladost po 19.

Sledećeg vikenda lajkovački zonaši će biti na velikim iskušenjima. U subotu Železničar gostuje Radničkom, a Strmovo Ribnici, dok Zadrugar u nedelju 31. oktobra dočekuje lidera – valjevsku Budućnost Krušik. Mečevi počinju u 13.30.

Related posts

Leave a Comment