FK ŽELEZNIČAR IGRA HUMANITARNU UTAKMICU, POKRENUT HUMANITARNI KARAVAN, PRIKLJUČI SE I TI!?

Samo par dana, nakon što je Udruženje BaziMili pokrenulo akciju prikupljanja novčanih sredstava neophodnih za funkcionisanje udruženja za pomoć deci i mladima sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju, usledile su i prve uplate i prva humanitarna akcija.

Apelu Udruženja BaziMili prvi se odazvao Centar za poljoprivredu Lajkovac, na čelu sa Nikolom Radulovićem, a odmah zatim je usledila uplata Dragane Kulundžije, fizičkog lica iz Beograda. “Obe uplate su više nego dragocene, jer su se dogodile u momentu koji je bio izuzetno kritičan za dalje funkcionisanje udruženja,” kaže Milica Nikolić, predsednica udruženja, uz posebnu zahvalnost za obe uplate, posebnu Centru za poljoprivredu, koji se u više navrata pokazao kao izrazito visoko društveno odgovorna firma.

Munjevito je na apel Udruženja BaziMili reagovao potom i lajkovački FK Železničar.

Iako i sam u komplikovanoj finansijskoj situaciji, klub je bez razmišljanja doneo odluku da već na prvoj narednoj utakmici na svom terenu, u nedelju protiv Drine iz Ljubovije, 20% od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe, konkretno za pomoć Udruženju BaziMili. Uprava kluba je odlučila i da svi članovi daju u istu svrhu po 500 dinara, a pred početak utakmice na ulazu će biti postavljena i kutija za prikupljanje sredstava Udruženju BaziMili. Takođe, ideja je i da predstojeći gradski derbi Železničar – Zadrugar, koji se igra za dve sedmice, takođe bude humanitarnog karaktera, u cilju prikupljanja pomoći Udruženju BaziMili, tako da će oba kluba i publika na stadionu biti ujedinjena u ovom humanitarnom cilju.

Inače, u 10. kolu Kolubarsko-mačvanske zone se u subotu 23. oktobra sastaju Strmovo i Zadrugar (u Strmovu), a u nedelju 24. oktobra Železničar dočekuje Drinu.  Došlo je do izmene u terminima održavanja utakmica, pa vog vikenda utakmice počinju u 13:30 časova.

Dakle, ako želite da budete deo ove humanitarne priče, budite na stadionu Železničara u nedelju. Podsećamo, utakmica počinje od 13:30 časova.

Ukoliko želite novčano da podržite Udruženje BaziMili, to možete učiniti uplatom na:

Žiro račun:  205-271285-63  Komercijalna banka                                                                                                                   

Devizni : IBAN  RS35205007080005193017 

Za svaku drugu vrstu podrške i saradnje, mozete pisati na mail:

 udruzenjebazimili@gmail.com

Zašto i na koje sve načine možete pomoći Udruženje BaziMili, možete saznati više u tekstu:

Related posts

Leave a Comment