U PONEDELJAK ZASEDA LOKALNI PARLAMENT

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je za ponedeljak 25. oktobar u 9 časova osmu redovnu sednicu lokalnog parlamenta.

Na dnevnom redu prvog oktobarskog zasedanja odbornika su dve tačke: Predlog Odluke o potvrđivanju mandata odborniku izabranom na izborima za odbornike Skupštine opštine Lajkovac, održanim 21. juna prošle godine i Predlog Rešenja o razrešenju pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina.

Podsećamo, na prethodnom, septembarskom zasedanju, dbornici su konstatovali ostavku datu iz ličnih razloga odbornice Biljane Žujović, iz odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, pa će sada uslediti potvrđivanje mandata novom odborniku.

Naime, Skupština grada Valjeva donela je na današnjoj sednici odluku o razrešenju pravobranioca Darka Kostića, a dužnost javnog pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva formalno prestaje tek kada opštine Ljig, Osečina i Lajkovac, koje su osnivači pored Valjeva, donesu odluku o njegovom razrešenju.

Opština Lajkovac će, po svemu sudeći, kao jedan od osnivača u cilju zaštite svojih interesa vremenom doneti odluku o istupanju iz Zajedničkog pravobranilaštva, zbog  nezadovoljstva saradnjom i radom ovog organa i poput Mionice osnovati Opštinsko pravobranilaštvo.

Sednica Skupštine opštine Lajkovac biće održana u velikoj Sali Gradske kuće, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Kao što je ranije i najavljeno, ubrzo će uslediti još jedno oktobarsko zasedanje Skupštine opštine Lajkovac, na kome će se, kao najvažnije, pred odbornicima naći Predlog drugog rebalansa ovogodišnjeg opštinskog budžeta, kao i niz drugih odluka, prvenstveno paket onih nužno impliciranih rebalansom budžeta.

Oktobarska zasedanja ostaće zapamćena i po tome što će konačno u Lajkovcu u potpunosti zaživeti e- parlament. Održano je već nekoliko proba i dbornici su se u prethodnom periodu studiozno primremali i opremili za elektronski rad parlamenta.

Related posts

Leave a Comment