UDRUŽENJU BaziMili NEOPHODNA POMOĆ

Tokom tek nešto duže od dve godina postojanja i rada Udruženja BaziMili Lajkovac, za pomoć osobama sa autizmom i drugim teškoćama u razvoju, donacije su bile veoma značajna podrška.

Inicijator osnivanja i predsednica Udruženja BaziMili Milica Nikolić, rezimirajući urađeno, naglašava da nakon uspešne realizacije projekta Inkluzivnog centra, u ovoj fazi rad i opstanak udruženja i dalje zavisi od donacija:

“U proteklom periodu donacije su nam mnogo značile. Pri tom, nije reč samo o novčanim donacijama, već i o robnim donacijama svega onoga što je za funkcionisanje jednog ovakvog udruženja neophodno. Hvala svima na donacijama u novcu, donacijama u robi, na izdvojenom vremenu i ulozenoj energiji, na kreativnosti i znanju, na rečima podrške.

Kao udruženju građana, koje je neprofitna organizacija, nastavak našeg rada, napredovanje, a u krajnjem slučaju i sam opstanak udruženja i dalje u velikoj meri zavisi od donacija pojedinaca koji prepoznaju vrednosti za koje se zalažemo i koji imaju volje da nam pomognu.

S toga vas ovim putem pozivamo, da nas u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima, još jednom podržite. Nama svaka vrsta podrške  mnogo znači, a zajedno smo jači.”

Da bi deca boravila u prostorijama udruženja i da bi njihov boravak bio osmišljen neophodna su sredstva. Treba izmiriti račune za struju, internet, troškove telefona. komunalije, platiti angažovanje stručnih lica koja im mogu pomoći, obezbediti pribor i opremu za razne radionice, nabaviti sokove, slatkiše, grickalice, održavati higijenu prostora, koja sada u vreme pandemije mora biti dodatno pojačana, poželjno je povremeno organizovati i zajednički izlet ili neko kraće putovanje …  

Ukoliko želite novčano da podržite UdruženjeBaziMili, to možete učiniti uplatom na

Žiro račun 205-271285-63  Komercijalna banka                                                                                                                   Devizni IBAN  RS35205007080005193017 

Za svaku drugu vrstu podrške i saradnje možete pisati na mail:

udruzenjebazimili@gmail.com

Takođe, ako je neko propustio, na sajtu udruženja može se videti delić aktivnosti u proteklih godinu dana: https://bazimili.org.rs/

https://bazimili.org.rs/

Podsećamo, da je rad Udruženja BaziMili zasnovan na pomoci deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, kao i poboljšanju njihovog položaja u lokalnoj zajednici.

Uprkos uslovima pandemije, svi planovi su realizovani: obezbeđene su i opremljene prostorije udruženja shodno potrebama dece, omogućeni su defektoloski tretmani dece, relizovane likovno-kreativne radionice i školica sporta, na teritoriji opstine Lajkovac je konačno dostupna usluga Lični pratilac deteta, dobrim delom su urodili plodom napori da se deci sa teškoćama u razvoju omogući što bolja socijalizacija i uključivanje u lokalnu zajednicu…organizovane su brojne različite aktivnosti, druženja, izleti, zapravo sve ono što doprinosi bolje, kvalitetu života dece sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

“Sada, kada se osvrnem, mogu da kazem, da smo uprkos pandemiji koja nas je sve zadesila, svojom posvećenošću i upornošću, sve ove planove zaista i ostvarili”, kaže zadovoljno Milica.

Još dva segmenta bi se mogle izdvojiti kao rezultat dosadašnjeg funkcionisanja udruženja: pomaci u razbijanju tabua u ovoj maloj sredini na planu dece i mladih sa teškoćama u razvoju i razvijanje empatije kod vršnjačke populacije.

Nedavno, povodom Dečije nedelje, lajkovački osnovci donirali su paket slatkiša deci iz Udruženja BaziMili. Mališani iz vrtića “Leptirić”, osnovci i srednjoškolci, svi podjednako, bili su sa istim entuzijazmom učesnici svih aktivnosti vezanih za Udruženje BaziMili. Iz redova srednjoškolaca regrutovao se sjajan tim volontera udruženja. Deca za decu su bila na visini zadatka u svim akcijama.

Još jedna misija Udruženja BaziMili se nametnula, deca iz udruženja su nas, reklo bi se, sve učinila po malo boljima.

Related posts

Leave a Comment