FILM “TOMA” U LAJKOVAČKOM BIOSKOPU

Lajkovačka bioskopska publika imaće priliku da pogleda film “Toma” u četvrtak, 14. oktobra. Planirane su tri projekcije: od 15, 18 i 21 čas. Cena karte je 350 dinara.

Karte su u pretprodaji još od 5. oktobra, a mogu se kupiti i na sam dan projekcije filma. Biletarnica lajkovačkog bioskopa će u četvrtak 14. oktobra raditi od 14 do 21 sat, tako da će karte za film “Toma” moći da kupe svi oni koji to do sada nisu učinili.

Prva projekcija filma “Toma” u lajkovačkom bioskopu je u 15 časova, druga u 18 časova i treća projekcija filma počinje u 21 sat.

Interesovanje Lajkovčana za film “Toma” je izuzetno veliko, kao i svugde u okruženju, pa se očekuje da će za sve tri projekcije bioskopska sala biti dupke puna. Kulturni centar “Hadži Ruvim” Lajkovac je i ovoga puta ostao na visini zadatka, i kada je u pitanju bioskopski repertoar.

SINOPSIS:

“Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.”

Režija: Dragan Bjelogrlić

Žanr: biografski

Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović

Scenarij: Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović

Direktor fotografije: Goran Volarević

Montaža: Milena Predić

Muzika: Zeljko Joksimović

Producent: Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović

Dužina trajanja filma: 140 min.

Related posts

Leave a Comment