U OKRUGU JOŠ 17 PREMINULIH, U LAJKOVCU 1 OSOBA PREMINULA, 20 NOVOZARAŽANENIH

I uz napomenu u današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo, da razlika u broju umrlih u odnosu na prethodni dan nije pokazatelj broja umrlih u prethodnom danu, jer se broj umrlih ažirira iz podataka prijava smrti Opšte bolnice Valjevo po pristizanju u Zavod, današnji broj novopreminulih je frapantan.

U Kolubarskom okrugu je u današnjem izveštaju evidentirano još 17 osoba preminulih od korona vurusa. U Valjevu je preminulo još 11 osoba, još po dve osobe preminule su u Ubu i Mionici i još po jedna osoba preminula je u Lajkovcu i Ljigu. Od početka epidemije bitku sa kovidom izgubilo je u Kolubarskom okrugu 535 osoba, od kojih je sa područja Lajkovca preminulo 37 osoba.  

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od poslediva korona virusa na području Lajkovca preminula je jedna osoba, novozaraženih je 20 osoba , aktivnih slučajeva je 192.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije od početka pandemije u Lajkovcu je 2361, od kojih je u ovoj godini 1434 obolelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjem preseku stanja na lečenju 193 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid -19 (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je 22 pacijenta na potpomognutoj respiraciji. Juče je u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano 16 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i 8 vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 Zavoda za javno zdravlje Valjevo, stanje na dan 14.oktobra u 13 časova:

Podaci o broju vakcinisanih u Kolubarskom okrugu, u procesu masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa, stanje na dan 13. oktobra:

Related posts

Leave a Comment