NAKON VIŠE SEDMICA, JEDNOCIFREN BROJ NOVOZARAŽENIH

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 137 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, 8 novih slučajeva infekcije korona virusom registrovano je na području Lajkovca.

Aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom na području Lajkovca je 217, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 2808.

Nakon više sedmica, broj novozaraženih na području Lajkovca je jednocifren, a u trendu smanjenja je i broj aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa. Kako saznajemo, ima Lajkovčana na bolničkom lečenju u Valjevu i Beogradu, od kojih su pojedini kovid pacinti na respiratoru.

Četvrti talas karakterišu zaražavanja povratnika sa odmora, potom onih koji su prisustvovali slavljima, prisutna su takozvana porodična zaražavanja i povećan broj zaražavanja dece i mladih.

Beleže se i pomaci u stopi vakcinacije, kada su u pitanju prva i treća doza, ali još uvek mali i nedovoljni.

Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminulo je 498 osoba, od kojih je bitku sa kovidom izgubilo 37 Lajkovčana.  

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid-19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 30236, od kojih je na području Lajkovca 2276, pri čemu je u ovoj godini 1349 obolelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo, prema poslednjim podacima, na lečenju je 201 pacijent sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je 27 na potpomognutoj respiraciji.

Dnevni izveštaj Kovid – 19 ,  stanje na dan 9. oktobra:

Related posts

Leave a Comment