VALJEVSKA PIVARA NAGRAĐUJE NAJBOLJE

Izražavajući visok stepen društvene odgovornosti, a povodom slave preduzeća–Trećih Trojica, Valjevska pivara je donela odluku da po jednom učeniku svih valjevskih srednjih škola pokloni po laptop računar, kao i da finansijskim sredstvima za nabavku opreme pomogne rad Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo. Ovim gestom Valjevska pivara je još jednom pokazala prepoznatljivi doprinos razvoju svog grada, sa željom da pomogne najboljima i podstakne znanje i rad.

Nagrađeni učenici su, po izboru škola:
Mina Marković iz Valjevske gimnazije, učenica III razreda prirodno-matematičkog smera, najbolja učenica svih odeljenja trećeg razreda i prirodnog smera, učesnik Geografske Balkanijade, državnih takmičenja iz fizike i streljaštva.
Jelena Obućina, đak generacije Medicinske škole „Dr Miša Pantić“, maturant obrazovnog profila Pedijatrijska sestra.
Jana Rašić, učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole „Živorad Grbić“, odsek-violina. U školskoj 2015/2016. na takmičenjima osvojila sedam prvih nagrada, dve druge i jednu treću iz solfeđa, interpretacije, harmonije, kamerne muzike i pevanja. Prva violina Gudačkog orkestra „Feniks“, članica trija „Passione“ i dua „Živorad Grbić“.
Nikola Petrić iz Ekonomske škole, učenik prvog razreda smera ekonomski tehničar, pobednik republičkog takmičenja u matematici za srednje stručne škole.
Đorđe Vasilić iz Poljoprivredne škole, učenik trećeg razreda smera prehrambeni tehničar. Tri godine za redom pobednik republičkog takmičenja iz matematike poljoprivredno-prehrambenih škola, nagrađivan na međuokružnim i okružnim takmičenjima iz hemije, učesnik republičkog takmičenja iz hemije, autor naučno-istraživačkih projekata i polaznik Istraživačke stanice Petnica.
Petar Pejović iz Tehničke škole, učenik trećeg razreda obrazovnog profila administrator računarskih mreža, ogledno odeljenje. Sjajan učenik, prepoznatljiv u razredu i školi po ljudskim kvalitetima.
Centar za vantelesnu oplodnju Valjevo je najmlađi od pet takvih centara u Srbiji i jedini van kliničkih ustanova. Jedina državna ustanova u kojoj se radi zamrzavanje embriona. Po sjajnom timu, izuzetnim rezultatima i odličnoj komunikaciji sa parovima pročuo se širom Srbije i reprezentuje Valjevo na najbolji mogući način. Do sada rođeno 147 beba, do kraja godine se očekuje da to bude oko 200. Dolaze im parovi iz cele Srbije, pa i inostranstva.

Related posts