DECA ZA DECU, OSNOVCI IZ PEPELJEVCA PORUČUJU: NAŠI DRUGARI NISU SAMI

Akcenat programa obeležavanja ovogodišnje Dečije nedelje lajkovačkih školaraca bio je dobrim delom na humanitarnim aktivnostima, prvenstveno sa ciljem negovanja pravih vrednosti, ali i konkretne pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Katarina Marković, učiteljica škole u Pepeljevcu kaže, da su se svi učenici revnosno potrudili tokom realizacije programa Dečije nedelje, a posebno u dve  humanitarne akcije:

„Učenici OŠ,,Mile DubljeviĆ” Lajkovac – IO Pepeljevac su i ove godine u okviru Dečije nedelje učestvovali u humanitarnoj trci. Slogan trke bio je ,,NAŠI DRUGARI NISU SAMI”.

Inače, humanitarna trka je realizovana na obližnjem terenu FK ,,Pepeljevac”. Diplome za prvoplasirane obezbedio je Crveni krst Lajkovac. Učenici IO Pepeljevac su se takmičili u dve kategorije.

U kategoriji devojčica, 1.mesto je Lena Savković III-5, 2. mesto Sara Radovanović IV-5 i 3. mesto Jana Macura III-5.

U kategoriji dečaka, 1. mesto je osvoio Stefan Jakovljevic III-5, 2. Mesto je osvojio Vuk Vukašinović  III-5 i 3. mesto  Jovan Živoinović IV-5.

Kao što smo već rekli, trka je humanitarnog karaktera, učenici su kupovinom karti obezbedili svoje startne brojeve. Time smo na doprineli akciji prikupljana pomoći učenicima iz materijalno osetljivih  grupa. Učenici našeg IO su učestvovali i u ostalim humanitarnim akcijama, pa i u akciji ,,Deca –  deci”,  prikupljajući školski pribor.  Pomenuta akcija traje još uvek.  Sve prikupljeno će do kraja sledece nedelje biti prosleđeno u matičnu školu, a potom dalje onima kojima je to najpotrebnije.”

Sredstva prikupljena kupovinom startnih brojeva za humanitarnu trku namenjena su za pomoć učenicima slabijeg materijalnog stanja, kao i školski pribor i sve drugo prikupljeno tokom Dečije nedelje.

Related posts

Leave a Comment