POSETA PREDSEDNIKA OPŠTINE “LEPTIRIĆU” POVODOM “DEČIJE NEDELJE”

Kako je programom ustanove i planirano, četvrtog dana “Dečije nedelje”, Predškolsku ustanovu “Leptirić” posetio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Mila Mitrović Lončar, direktorka “Leptirića”, zahvalila se predsedniku Živkoviću na poseti i poklonima ovim lepim povodom i konstatovala, da je uprkos pandemiji “Dečja nedelja” i u vrtiću sadržajno i kvalitetno obeležena, a svoju zahvalnost izrazili su i najmlađi.

Prilikom tradicionalne posete vrtiću povodom “Dečja nedelje” predsednik Živković je obišao najmlađe, sve grupe pripremno predškolskog programa celodnevnog i poludnevnog boravka, razgovarao sa decom i podelio mališanima majice sa sloganom ovogodišnje manifestacije “Dete je dete da ga volite i razumete”, istakavši da mu je uvek zadovoljstvo da poseti najmlađe i da sa njima razgovara:

“Uvek ističem da, kada dolazim u posetu institucijama obrazovanja da je meni to najlepši dan na poslu. Veoma sam srećan kada mogu da izdvojim vreme za druženje sa najmlađima. Uvek napominjem da su deca budućnost Lajkovca i Srbije. Njihove želje i pitanja su najiskrenija, jer su deca najdobronamernija. Drago mi je da je većina predškolaca posetila Zatvoreni bazen i da su njihovi utisci pozitivni. Deca nisu imala velike želje, što mnogo govori o tome da su velike stvari urađene u Lajkovcu za njih. Mi nećemo stati ovde, potrudićemo se da u narednom periodu podignemo nivo obrazovanja i brige o deci na viši nivo.”

Direktorka PU “Leptirić” Mila Mitrović Lončar je naglasila da je, uprkos okolnostima pandemije, sa najmlađima tokom trajanja “Dečje nedelje” sprovedeno niz zabavnih i edukativnih aktivnosti. Pojasnila je da je program obeležavanja “Dečije nedelje”, prethodne i ove godine realizovan u okviru dvorišta i zgrade vrtića, upravo zbog aktuelne epidemiološke situacije i najavila program završnog dana ovogodišnje “Dečje nedelje”:  

“U petak, završnog dana manifestacije, biće postavljena izložba radova na temu ovogodišnjeg slogana “Dečje nedelje”. Predškolci će u sali Kulturnog centra gledati edukativnu predstavu “Čistoća je pola zdravlja”. Mlađe grupe će prisustvovati muzičkim radionicama, koje će sprovoditi profesorke muzičkog obrazovanja.”

Tokom posete vrtiću, predsednik Živković je i ovoga puta dobio poklone od najmlađih, kao znak pažnje za sve što je urađeno za njih u Lajkovcu. Prilikom predaje poklona mališani su se obratili predsedniku opštine i kazali, da ih je najviše obradovao Zatvoreni bazen u Lajkovcu, na kome sada uče da plivaju u okviru škole plivanja.

,,Dečija nedelja” se tradicionalno održava prve nedelje meseca oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Related posts

Leave a Comment