PRVI ZVANIČNI SPORTSKI DOGAĐAJ NA LAJKOVAČKOM BAZENU

Sinoć je na lajkovačkom bazenu organizovan prvi zvanični sportski događaj i odigrana prva vaterpolo utakmica! I bez obzira što se ne radi o klubu iz Lajkovca, već iz susednog Valjeva, svakako 6. oktobar 2021. treba zapamtiti za buduće letopise Lajkovca. Ovaj sportski događaj na lajkovačkom novootvorenom bazenu je svakako svojevrsna dobra promocija Lajkovca.

U prvom kolu Superlige Srbije Vaterpolo klub „Valis“ iz Valjeva bio je domaćin zrenjaninskom Proleteru i pobedio sa 10:9, upisavši tako prve bodove u svojoj prvoj sezoni u najjačem rangu takmičenja.

Već je poznato da je Opština Lajkovac izašla u susret „Valisu“, koji ne može da trenira i igra utakmice u SRC Petnica zbog rekonstrukcije ploča i pumpi, pa balon na olimpijskom bazenu ne može biti postavljen do sredine novembra. Vaterpolisti valjevskog superligaša treniraju i biće domaćin svojih mečeva u Lajkovcu, a zauzvrat preko stotinu lajkovačkih mališana uče prvim plivačkim koracima. Sinoćnu utakmicu pratio je i predsednik opštine Andrija Živković, u društvu predsednika VK Valis dr Nebojše Stojakovića.

Inače, utakmica je bila zanimljiva i neizvesna, a mladi tim Valisa umalo nije prokockao vođstvo od 10:6, koje je stekao u trećoj četvrtini. Za dve nedelje u Lajkovcu gostuje ekipa Vojvodine iz Novog Sada.

Foto: VK Valis

Related posts

Leave a Comment