DVA REMIJA I JEDAN PORAZ

Minimalan poraz Železničara, Zadrugaru i Strmovu po bod, bilans je ovog fudbalskog vikenda za lajkovačke zonaše.

Ni sedmo kolo Kolubarsko-mačvanske zone nije popravilo položaj lajkovačkih zonaša. Železničar je poražen od Mladosti u Prnjavoru sa 1:0, dok su Zadrugar i Strmovo 1968 osvojili po bod –  Zadrugar je sa na svom stadionu sa Mioničanima odigrao 1:1,  a Strmovo identičnim rezultatom završilo meč u Vladimircima. Utakmicu u Lajkovcu je obeležio incident koji su priredili navijači Ribnice, a masovnu tuču sprečila je policija koje ispraznila tribine.

Železničar je danas gostovao drugoplasiranoj Mladosti iz Prnjavora, u vrlo teškoj utakmici, u kojoj je na momente viđena oštra igra i bilo je dosta prekida. Domaćin je poveo u 31. minutu golom Ristića, da bi zatim branio rezultat, a napad Železničara nikako nije uspevao da probije „bunker“ domaćih.

Strmovu je malo nedostajalo da zabeleži drugu pobedu u prvenstvu. Poveli su Lajkovčani u 55. minutu golom Nikole Spasojevića i držali rezultat sve do 90. minuta kada su domaći uspeli da izjednače preko Šake. O nervozi Jedinstva i pritisku na sudije govori i činjenica da su dobili četiri žuta kartona u drugom poluvremenu, većinu zbog nesportskog ponašanja, a Strmovo nijedan za celu utakmicu.

Na Senari je do privremenog prekida meča, oko pola sata pre kraja, viđena solidna i prilično izjednačena utakmica, u kojoj je Zadrugar imao izglednije šanse. Međutim, realizacija i dalje ostaje problem zeleno-belih jer je igra bolja, ali ponovo su napadači propustili tri vrlo izgledne prilike za golove. Zadrugar je poveo golom mladog napadača Vasića u 34. minutu, ali je Ribnica izjednačila pet minuta kasnije, evro – golom Prokića.

Ribnica je u 64. minutu ostala sa fudbalerom manje na terenu jer je, zbog uvredljive rasprave sa predstavnikom uprave Zadrugara Andrijom Markovićem, isključen Marko Zeman. Crveni karton je tom prilikom dobio i Marković. To se otprilike dešavalo u isto vreme kada je na tribinama, prema rečima predstavnika Zadrugara, skoro stotinak navijača iz Mionice počelo sa verbalnim uvredama i pretnjama i predstavnicima kluba i navijačima domaćina, a zatim krenuli da se fizički obračunaju sa pristalicama Zadrugara na tribinama. Razlog je bila ogorčenost Mioničana jer Zadrugar nije pristao na odlaganje utakmice za sredinu naredne nedelje, koje je gostujući klub tražio zbog nedavne pogibije nekadašnjeg fudbalera Ribnice, mladog Đorđa Pešića. Kako nezvanično saznajemo, Zadrugar nije mogao da izađe u susret zahtevu Ribnice jer je većina igrača zaposlena i teško bi bilo izvodljivo da se kompletan tim okupi radnim danom, a pritom je sahrana nesrećnog mladića bila u subotu.

Intervenisala je patrola policije, a zatim je stiglo i pojačanje. Kako bi sprečila veći incident policija je potpuno ispraznila tribine. Sve je to trajalo nekih 20 minuta, posle čega je utakmica nastavljena i završena bez prisustva publike.

Strmovo je na 11. mestu sa šest bodova, dok su Železničar i Zadrugar na začelju sa po četiri boda. Na vrhu tabele ubedljivi lider je Budućnost Krušik sa svih sedam pobeda (21 bod) i gol razlikom +17.  Slede ih Mladost iz Prnjavora sa 15 bodova, Divci sa 13, valjevski Radnički sa 11 …

Sledećeg vikenda Železničar dočekuje Slogu iz Bogosavca, a Strmovo Drinu iz Ljubovije, dok Zadrugar gostuje u Vrelu. Samo Strmovo igra u subotu. Sve utakmice počinju u 15 časova.

Related posts

Leave a Comment