LAJKOVČANI DOSLEDNI U HUMANOSTI

Tokom septembarskih akcija, nakon uspešno realizovane Letnje kampanje, Lajkovčani su ostali dosledni humanosti i ostvarili sjajne rezultate u akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Septembarske akcije iznedrile su i šest novih davalaca krvi.

S obzirom na činjenicu da su se lajkovački humanitarci baš isforsirali učešćem u Letnjoj kampanji i da je neophodan razmak između dva davanja krvi, septembarski rezultat je više nego odličan.

U organizaciji Crvenog krsta Lajkovac, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Institutom za transfuziju krvi, uspešno su realizovane tri akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom meseca septembra, u okviru kojih su  prikupljene 124 jedinice krvi.

U ime organizatora najhumanijih akcija, Ružica Srećković je, nakon današnje akcije u Lajkovcu rezimirala rezultate septembarskih akcija: “Ukupno je u septembru na tri akcije došlo 138 potencijalnih davalaca. Krv je dalo njih 124, od toga sedam žena i prvi put je krv dalo šest lica. Dve akcije su realizovane na Tamnavi Zapadno polje, u Kaleniću i Radljevu i jedna u Lajkovcu”

Kako saznajemo, rezultati ovogodišnje Letnje kampanje, u kojoj su Lajkovčani bili u trci za šampiona, biće poznati sredinom meseca oktobra.

Related posts

Leave a Comment