ODBOJKAŠICE LAJKOVAČKOG ŽELEZNIČARA OSVOJILE SUPER KUP SRBIJE

Odbojkašice lajkovačkog Železničara večeras su u Sportskoj hali Lajkovac drugi put uzastopno osvojile Super kup Srbije, ujedno i prvi trofej u novoj sezoni.

Uprkos neizvesnom meču, Železničar je pokazao da je trenutno spremniji i kompaktniji tim i zasluženo je pobedio aktuelnog šampiona Ub sa 3:2 (23-25, 25-21, 25-12, 24-26 i 15-10). Kuriozitet utakmice je da je prvi put u Srbiji korišćena video provera poena (challenge system).

Ljubitelji odbojke u Sportskoj hali Lajkovac i pored malih ekrana, uprkos nervozi i greškama sa obe strane, svakako su prisustvovali zanimljivom otvaranju nove sezone.  I šampion i osvajač nacionalnog kupa, uz nekoliko izmena u sastavu, imaju vrlo kvalitetne timove, koji će ponovo jurišati na prvenstvo i kup.

Šef stručnog štaba Železničara Branko Kovačević ukazao je večeras poverenje postavi koja je iznela veći deo meča: Uzelac, Milojević, Antonijević, Kutlešić, Rajlić, Mirosavljević i Vujović, dok su vrlo malo u igru ulazile Knežević, Perović i Batinić. Ključne figure utakmice i pobede Želje bile su Uzelac i Mirosavljević, odlične u svim segmentima igre, kao i Rajlić u napadu i Antonijević u organizaciji napada.

Uzelac je osvoila 24 poena, Rajlić 23, Mirosavljević 21, Milojevi 7, Kutlešić 6, Antonijević i Perović po 1. Kod Ubljanki po 14 poena osvojile su Ranković i Vučićević, Pavlović 12, Lukić 11, Medić 8 itd.

Ekipa koju predvodi Marijana Bojičić pokazala je da može da napravi preokret kada se to najmanje očekuje, što je pogotovo došlo do izražaja u prvom setu. Neverovatno je kako su odbojkašice Želje ispustile osvajanje tog seta, u kojem su vodile sa 23:19 i zatim dozvolile protivniku da uzme šest poena zaredom. Uprkos velikom vođstvu Lajkovčanki u drugom setu, opet su Ubljanke pred kraj pripretile. U trećem setu Železničar je imao dominaciju od početka do kraja, tako da je delovalo da će u narednom i završiti meč. Međutim, s tim se nisu složile odbojkašice Uba, iskoristivši treću set loptu u dosta izjednačenom delu igre. Uprkos manjim oscilacijama, Želja je u tajbreku dao do znanja da je spremniji za trofej, što se na kraju i desilo.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je Anici Kutlešić, kapitenu Železničara, pehar namenjen pobedniku Super kupa Srbije. Dejan Bojović, direktor seniorskih reprezentacija Srbije, i Zlatko Petrović iz Lajkovca, član IO OSS, predali su zlatne medalje odbojkašicama Železničara. Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, predao je Ljiljani Ranković, kapitenu Uba, trofej namenjen finalisti Super kupa Srbije. Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, i Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB, predali su srebrne medalje odbojkašicama Uba.

Sa dva trofeja Superkupa Železničar je drugi najuspešniji tim ovog takmičenja, posle Vizure, koja ih ima pet. Lajkovački tim je do sada jednom bio prvak Superlige (2018/19), Kup Srbije je osvojio dva puta uzastopno: u sezonama 2017/18. i 2018/19, a Super kup 2020/21 i 2021/22.

Related posts

Leave a Comment