ODRŽAN 11. KOLUBARSKI KOTLIĆ

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije, na radost učesnika i brojnih posetilaca, Sekcija lajkovačkog Lovačkog društva “Dragan Radović” i TuristIčka organizacija opštine Lajkovac, danas su, kod Lovačke brvnare kraj Kolubare organizovali tradicionalnu, 11. po redu  manifestaciju Kolubarski kotlić, reviju kulinarstva i takmičenje u kulinarstvu.

Kotlić je pripemalo 25 ekipa iz Lajkovca, Lazarevca, Beograda i Velikih Crljeni. Ekipe su bile brojne, tako da je bilo oko 150 učesnika.

Žiri u sastavu: Miodrag Čolaković, Neša Lazarević i Snežana Bilić, našao se pred teškim zadatkom da od 18 takmičarskih uzoraka odabere tri najbolja.

Nagrade pobednicima takmičenja uručio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Prvo mesto osvojila je ekipa predvođena kapitenom Srećkom Stanojevićem iz Velikih Crljeni, a predsednik Živković je nagradu za prvo mesto uručio najmlađem članu pobedničke ekipe Ognjenu Stanojeviću.

Drugo mesto osvojio je Marko Marić iz Lajkovca.

Treća nagrada pripala je Dejanu Saviću iz Lajkovca.

Sve vreme je atmosfera bila sjajna, a posetioci su neprestano dolazili, pojedini i više puta tokom dana, jer je dan bio izuzetno topao.

Turistička organizacija opštine Lajkovac je za ovu priliku obezbedila medalje i zahvalnice za pobednike,  majice za kapitene ekipa, zahvalnice za sve koji su doprineli organizaciji ove manifestacije i pobrinula se za prateći kulturno-umetnički program.

U predivnom ambijentu kraj reke Kolubare i u sjajnom raspoloženju, u okviru “Dana Lajkovca”   realizovana je uspešno već tradicionalna manifestacija Kolubarski kotlić, koja se u Lajkovcu organizuje od 2010. godine. I ova manifestacija je potvrdila, da su u vrele letnje dane događaji kraj reke pun pogodak.

Related posts

Leave a Comment