ZAVRŠNICA DANA VODENICA: IZLOŽBA SLIKA SNEŽANE JOVANOVIĆ I POETSKO VEČE U JOLIĆA VODENICI

“Dani vodenica 2021.” U organizaciji Turističke organizacije opštine Lajkovac, završavaju se  u utorak 20.  jula,  izložbom slika Snežane Jovanović i pesničkom večeri u Jolića vodenici, nakon koje će poetske poruke učesnika u boci simbolično biti poslate niz talase reke Kolubare.

Otvaranje izložbe slika Snežane Jovanović u Jolića vodenici je u u utorak 20. jula u18 časova, a potom će uslediti poetsko veče, koje će okupiti brojne pesnike.

Snežana Jovanović, penzionerka iz Lajkovca (65), samouka je slikarska, koja sa četkom i i bojama druguje od rane mladosti.

Izlagala je na Susretima radnika Srbije, izložbama u organizaciji Saveza amatera Srbije i sa Društvom Vizantija širom naše zemlje, a sa grupom Milutin i prijatelji i na Danima srpske kulture u Parizu.

Autorka potiče iz porodice koja je osnovala Jolića vodenicu, pa završnica ovogodišnje manifestacije “Dani vodenica” upravo izložbom slikarke iz Lajkovca na njenoj dedovini, za samo autorku i generalno,  ima posebnu draž.

Snežana Jovanović, upućeni tvrde verovatno najautentičnija lajkovačka slikarka, je često bivala učesnik likovnih kolonija, kolektivnih izložbi i brojnih lokalnih kulturnih manifestacija u organizaciji Kulturnog centra i Turističke organizacije, a sa posebnim entuzijazmom onih koji su realizovani upravo na reci Kolubari i u Jolića vodenici.

Related posts

Leave a Comment