ZA PETRA POTREBNO JOŠ OKO POLA MILIONA DINARA

Od neophodnih 1.760.000,00  do sada je donacijama prukupljeno 72 %  ili 1.273.003,70 dinara za nastavak lečenja i  rehabilitaciju Petra Batrićevića iz Ćelija.

Uz to, ukupan potreban iznos podložan je promeni, ukoliko nastanu dodatni troškovi tokom perioda lečenja.

Zaključno sa 19. julom, ukupno je poslato 1 890  SMS poruka za Petra Batrićevića.

Na Petrovom računu je trenutno tek nešto više od 50 000,00 dinara, što nebi bilo ni približno dovoljno za nastavak njegove rehabilitacije.

Petar se nedavno vratio sa rehabilitacije iz Niša. Za lajkovacnadlanu.rs kaže, da je prezadovoljan postignutim rezultatima i zahvalan svima koji su mu pomogli, a i da je trenutno okupiran očevim zdravstvenim stanjem:

“Ja sam sada kući, nemam novca više.  U Nišu su mi preporučili da dolazim godišnje tri meseca. Trenutno mi je otac bolestan, pa sam kući. Neću ići nigde, dok ne bude njemu malo bolje. Trenutno ide u Beograd na zračenje. Čim se situacija stabilizuje, nastaviću sa rehabilitacijom.”

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić i dalje prikuplja novčana sredstva za Petra Batrićevića (1989).

Da podsetimo: Petar  je 31. avgusta 2012. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću vraćajući se sa posla iz druge smene. Zadobio je teške povrede glave i šanse da preživi bile su minimalne. Petar je sedeo na zadnjem sedištu automobila i ne svojom krivicom život mu je doveden u opasnost. U komi je bio trideset i pet dana i nakon osam meseci je došao kući.

Njegova dijagnoza je contusio cerebri, fractura cranii reg. Temporalis, nagnječenje desnog slepoočnog i čeonog režnja. Petar je prethodno posećivao banju tri puta i tamo radio na oporavku i rehabilitaciji. Petar ni danas još uvek nije samostalan – kreće se uz pomoć štapa, teško ustaje uz pomoć drugih, ne može sam da obavlja fiziološke potrebe…

Program rehabilitacije koji je upravo realizovan u Nišu dao je Petru značajne rezultate, ali je neophodno nastaviti u tom smeru.

Petru su neophodna sredstva za neurorehabilitaciju robotikom, kao i za rehabilitacije u banjskim uslovima.

Na spisku dosadašnjih donatora za Petra su brojne firme i pojedinci, kao i sportski klubovi, ne samo iz Lajkovca već i šireg okruženja. Bilo bi poželjno da se sa prikupljanjem sredstava nastavi bar istim tempom, kako bi na računu blagovremeno bilo sredstava da Petar, kada se za to steknu uslovi, nastavi rehabilitaciju.

Related posts

Leave a Comment