STEFANA PAKIĆ NAKON BALKANA OSVAJA SVET

Naša zlatna devojka Stefana Pakić iz Lajkovca, koja inače igra za obrenovački TENT i pohađa Gimnaziju u Obrenovcu i koja je upravo osvojila zlato na Balkanskom odbojkaškom juniorskom prvenstvu, za portal lajkovacnadlanu.rs je povodom velikog uspeha na Balkanu i pred odlazak (već u sredu 7. jula) na Svetsko prvenstvo, tokom svega dvodnevnog boravka u Srbiji izjavila:

“Pre tačno mesec dana, 5.juna počela sam pripreme sa juniorskom reprezentacijom Srbije za Svetsko prvenstvo koje će se odigrati od 9.-18.jula u Belgiji i Holandiji. Po godinama još uvek sam kadetska reprezentativka, tako da je velika čast i privilegija biti deo juniorske reprezentacije, gde su devojke starije od mene dve godine. Prvi deo priprema odradili smo u Vrnjačkoj banji,dok je druga faza priprema obavljena na Ubu. Trenirali smo punom parom, treninzi su bili naporni, jaki, ali u zaista idealnim uslovima nekako sve ide lakše. Završni deo priprema već poslednjih 10 dana obavljamo u Beogradu, na terenu SC Banjica, gde smo protekle nedelje odigrali Balkansko prvenstvo. Balkansko prvenstvo se obično odigrava kao predigra nekog velikog takmičenja, tako da nam je poslužilo kao dobra priprema i uigravanje za svetsko prvenstvo. Na Balkanskom prvenstvu pobedom nad Turskom u finalu osvojile smo zlatnu medalju. Do zlata smo došle bez i jednog izgubljenog seta pobedama nad Makedonijom, Crnom Gorom, Albanijom, i tako pokazale totalnu dominaciju.

Posle ovakvog uspeha, još više smo motivisane, a već u sredu 7. jula ujutru letimo za Belgiju, na veliko takmičenje. Učešće na Svetskom prvenstvu je san svakog sportiste, a ja sam ga dosanjala. Presrećna sam i maksimalno sam spremna da sebe, svoju državu i svoj Lajkovac predstavim u najboljem svetlu.

Posebno moram da se zahvalim Odbojkaškom savezu Srbije, jer su nam zaista omogućili idealne uslove za trening, vrhunsku opremu i apsolutno sve što nam je potrebno da se pripremimo za veliko Svetsko prvenstvo, a ja se iskreno nadam, daćemo sve od sebe da se vratimo sa još jednom medaljom, ali ovog puta svetskom.”

Neizmernu i bezrezervnu, krajnje požrtvovanu podršku Stefani, na putu njenog sportskog uspeha pruža njena porodica.

Related posts

Leave a Comment