BRAĆA MILINOVIĆI I PAVLOVIĆI KUPILI “RESTAURACIJU”

Kultno mesto na lajkovačkoj štaciji, dobilo je nove vlasnike.

Poslovna zgrada kod Železničke stanice u Lajkovcu, u strogom centru, površine 385 m2 prodata je na licitaciji u Beogradu za oko osam miliona dinara ili 68. 470 evra (178 €/ m2) braći   Milošu i Marku Milinoviću i Milošu i Draganu Pavloviću.

U trci za za atraktivan poslovni prostor bilo je pet učesnika, a samo jedan iz Lajkovca, upravo braća koja su i kupila lajkovačku čuvenu Restautaciju.

Pavlovići u Čikagu imaju firmu, a već uveliko svoj biznis razgranavaju i u Srbiji. Široj javnosti poznati su i po brojnim donacijama, posebno školama u zavičaju i na Kosovu. Braća Milinovići su izuzetno uspešni u biznisu i to u više sfera: od agencijskog poslovanja, preko marketinga do ugostiteljstva. Njihove udružene snage i želja da investiraju u svojoj sredini svakako mogu bitno doprineti privrednom životu Lajkovca.

Poslovna zgrada koju su kupili je stara gradnja, jedinstvena fizička celina, zrela je za renoviranje ali je useljiva. U prošlosti je decenijama korišćena kao restauracija železničke stanice, pa je otuda i ostao naziv. Ima prostranu salu za ručavanje i komfornu kuhinju. Poslednjih godina restoran je nakon duže pauze bio u funkciji.

Novi vlasnici kažu, da će najverovatnije deo raspoloživog prostora iskoristiti za kancelarije, dok će restoranski deo vrlo izvesno ostati u istoj nameni, šo je neka prva zamisao, ali će svakako detaljno razmotriti sve mogućnosti.

Restauracija je izgleda dospela u prave ruke i sigurno će vrlo brzo dobiti reprezentativan izgled i svoju funkciju, u svim raspoloživim okvirima, s obzorom da se objekat nalazi neposredno pored Železničke stanice i čuvene lajkovačke pruge.

I braća Milinovići i braća Pavlovići su Lajkovčani i uspešni mladi biznismeni u punoj ekspanziji, tako da će sigurno biti još poslovnih ideja ovog tandema, koje će realizovati u svom zavičaju.

Lajkovčani zgradu pored Železničke stanice, koja je upravo prodata pamte po mnogim lepim stvarima. A oni koji su kroz Lajkovac prolazili, neizostavno su tu svraćali. Pored brojnih zabava, tombola, raznih okupljanja, bilo je to omiljeno sastajalište lokalnih i boema iz okruženja. Brojne anegdote nastale su baš na tom mestu i ostale da žive u sećanjima i pričama Lajkovčana.

Novo vreme donosi i nove priče, a za Lajkovčane će sigurno i dalje to biti “restoracija”, kako su ovo mesto uvek i nazivali, bez obzira na to kojim novim sadržajima će od strane novih vlasnika u budućnosti biti osmišljeno. Ostaće možda i bašta, sa pogledom na prugu, vozove i buzometar…

Related posts

Leave a Comment