PAKIĆ I UZELAC ŠAMPIONKE BALKANA

Aleksandra Uzelac i Stefana Pakić osvojile su zlato zlato na Balkanskom odbojkaškom juniorskom prvenstvu.

Članica lajkovačkog Železničara Aleksandra Uzelac i Lajkovčanka Stefana Pakić (TENT) okitile su se zlatnom medaljom na Balkanskom juniorskom prvenstvu za odbojkašice, koje je održano od 29. juna do 3. jula u Beogradu! U širem sastavu reprezentacije od 16 igračica bila je i Vanja Ivanović iz Železničara.

Reprezentacija Srbije je u poslednjoj utakmici furioznom igrom, za samo sat vremena, savladala Tursku sa 3:0, po setovima 25-9, 25-13 i 25-15. Selektor našeg tima bio je Vladimir Vasović, koji je u prošlom prvenstvu Superlige vodio Ub do šampionske titule.

Reprezentacija Srbije je na putu do zlata sve protivnike pobedila sa 3:0, redom: Severnu Makedoniju, Crnu Goru, Albaniju i Tursku. Očekivalo se da će imati zahtevniji posao u susretu sa Turskom, koja je do poslednjeg kola takođe imala sve pobede, ali su naše juniorke pokazale fantastičnu igru u tom meču.

Da podsetimo da Aleksandra Uzelac igra na mestu primača, a Stefana Pakić kao libero. Obe su imale zapaženu ulogu na prvenstvu. Aleksandra je protiv Albanije bila najefikasnija u našem timu sa 17 poena, 9 je osvojila u meču sa Severnom Makedonijom, 6 protiv Turske i 3 u utakmici sa Crnogorkama. S druge strane, Stefana igra na poziciji koja je bitna za prijem servisa i odbranu u polju, u čemu je jako uspešna

Bronzu su osvojile Crnogorke, sa dve pobede u četiri meča.

Za najkorisnijeg igrača prvenstva (MVP) proglašena je Vanja Savić iz Srbije (Jedinstvo, Stara Pazova), a iz redova naše reprezentacije u najboljem timu prvenstva su i bloker Minja Osmajić i primač Jovana Cvetković, obe takođe iz Jedinstva. Većina juniorskih reprezentativki su iz Jedinstva i TENT-a, a zatim po zastupljenosti slede beogradski Partizan i lajkovački Železničar.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment