OTPOČELA REKONSTRUKCIJA PUTA SLOVAC LAJKOVAC

Upravo ovih dana otpočela je najavljena temeljna rekonstrukcija puta od Slovca do pepeljevačke rampe u dužini od 6 kilometara, potvrdio je u izjavi za medije predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković:

„Radovi na temeljnoj rekonstrukciji značajnog dela regionalnog puta Lajkovac – Valjevo, koji su otpočeli u Slovcu, trajaće nekoliko meseci.   

Do novembra meseca trajaće temeljna rekonstrukcija ove deonice, zato upućujem apel svim učesnicima u saobraćaju, zapravo bih zamolio sve učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, jer će se saobraćaj u vreme izvođenja radova odvijati naizmenično u jednoj traci.

Ono što sledi nakon tog posla, u pripremi je tehnička dokumentacija za drugu fazu radova u nastavku deonice, od pepeljevačke rampe do OMV pumpe u Ćelijama. Ti radovi će krenuti po završetku aktulnih radova, a s obzirom da će rekonstrukcija deonice Slovac – Lajkovac (pepeljevačka rampa) biti završeni krajem godine, realno je da očekivati da će druga faza radova krenuti najverovatnije u martu mesecu.

Dužina kompletne deonice od Slovca do Ćelija je 10 kilometara, vrednost radova koje finansiraju Putevi Srbije je 600 miliona dinara, a izvođač radova je firma STRABAG.

Iduće godine u ovo vreme, ja se nadam, imaćemo potpuno rekonstruisan put Valjevo – Lajkovac, izgrađene duple trake do Valjeva. Tako ćemo imati dobru vezu sa centrum Kolubarskog okruga, nakon čega bi trebalo da usledi rešenje pitanja obilaznice oko Lajkovca.

Ja se nadam, da ćemo nakon završetka ovih poslova, imati neke naznake i vidljive pomake u izgradnji obilaznice oko Lajkovca i to je sigurno prioritet naše opštine. U narednom periodu će se iznaći modus kako će se izgraditi ta saobraćajnica, koja iziskuje i puno vremena i puno novca, koji bi Vlada Republike Srbije trebala da opredeli za tu investiciju. Imamo dogovor i sa resornim ministarstvom i sa Šandongom ( firmom koja izvodi radove na izgradnji brze saobraćajnice od petlje u Nepričavi do Iverka), da zajedničkim snagama nađemo rešenje kako bi Lajkovac konačno dobio obilaznicu i izmestio sav teretni saobraćaj kroz sam centar Lajkovca.

Sigurno, ono što je najbitnije, obilaznica je uslov za funkcionisanje Industrijske zone i otvaranje novih radnih mesta, a samim tim i privredni i ukupan razvoj Lajkovca.”

Related posts

Leave a Comment