POČINJU PRIREDBE KRAJ KOLUBARE

Već  prvog vikenda po Ivanjdanu kada je i vašar u Lajkovcu, kod ribolovačkog kluba “Šaran”, biće organizovan Robolovački kotlić, takmičenje u kulinarstvu i brzom pecanju. Lajkovačkim ribolovcima, tom prilikom marketinška podrška biće Turistička organizacija opštine Lajkovac.

“Dani Vodenica na Kolubari i Toplici” biće otvoreni 15. jula, kod Jolića vodenice u Lajkovcu, izložbom lajkovačke slikarke Biljane Gavrilović i predstavljanjem vodenica i svih turističkih potencijala Lajkovca, uz prigodan prateći program.

Već sutradan 16.jula u  veščernjim satima biće priređen Kulturno umetnički program “Istog zapad Lajkovačkoj prugom” i nova izložba etno motiva  regionalnog tipa, koja će  u vodenici trajati do 2O. jula, kada ćemo dane vodenica zatvoriti pesničkim susretom, koji će niz kolubarske talase poslati poruku u boci.

Ova manifestacija je autorska priredba Turističke organizacije opštine Lajkovac i a predhodnih godina privukla je pažnju stranih diplomata, akademskih umetnika među kojima je bilo i nosioca zlstne medalje Ruske akademije umetnosti, najviših predstavnika odbora za kulturu Saveza Srba Francuske i Rumunije. Iz sveta književnosti, učestvovali su i sada pokojni Petar Pajić, Roko Andrić, Radovan Kalabić, kao i istoričar umetnosti Milutin Dedić, strani i domaći doajeni novinarstva poput Miroslava Zupanca i Elene Natikine.. Bilo je tu i šahovskih internacionalnih majstora, kao Rašo Govedarica, ali i estradnih umetnika od Braće Bajić do Mikija Jevremovića.

Turistička organizacija biće surealizator i “Kolubarskog kotlića” , koji se sa lajkovačkim lovcima održava kod lovačke brvnare na Kolubari.

Na isti način biće uzeto učešće u organizaciji utakmice Gornjani – Donjani”, najavljuju tradicionalne julske programe iz Turističke organizacije Opštine Lajkovac.

Iz Turističke organizacije upućuju zainteresovane, da sajt Turističke organizacije opštine Lajkovac, koji je u rekonstrukciji, posetioci u ubuduće prate na adresi turizamlajkovac.rs.

Related posts

Leave a Comment