ANĐELA MILOSAVLJEVIĆ PRVI GLAS KOLUBARE

Na Festivalu narodne muzike Melodija u Lazarevcu, vokalni solista Anđela Milosavljević iz Jabučja osvojila je  danas prvu nagradu u disciplini Prvi glas Kolubare.

Anđela je i ovoga puta nastupila, pod mentorstvom Slavojke Tufegdžić, svoje predmetne nastavnice u OŠ “Dimitrije Tucović”, sa dobro poznatim melodijama: Gusta mi magla padnala i Kosovski božuri.

Na festivalu su se mogle izvoditi isključivo srpske narodne pesme i igre, tj. pesme koje čuvaju, svedoče i potvrđuju kulturni identitet srpskog naroda i edukativno, vaspitno i patriotski deluju na decu i omladinu. U disciplini Prvi glas Kolubare takmičari su izvodili po dve pesme različitog karaktera, jedna pesma izvorna narodna, a druga narodna pesma starije ili novije tradicije po slobodnom izboru.

“Ovo nije prvi put da osvojim prvu nagradu na ovom takmičenju, ali mi nagrada svakako znači i još jedno je u nizu meni dragih priznanja,” kaže samouvereno talentovana Anđela.



Osnivač festivala je Centar za muziku i kulturu „Melodija“ Lazarevac. Organizator festivala je CMK „Melodija“ Lazarevac, uz saradnju sa Muzičkom školom „Marko Tajčević“ Lazarevac, Centrom za kulturu Lazarevac i GO Lazarevac. Osnovni cilj festivala je očuvanje i razvijanje nacinalne muzičke kulture.






Related posts

Leave a Comment