ŽELEZNIČAR PONOVO U TEŠKOJ SITUACIJI

Samo jedno kolo bilo je dovoljno da Železničar ponovo zapadne u nepovoljnu situaciju na tabeli Srpske lige Zapad. Očekivano je bilo da će Lajkovčani danas izgubiti od trenutno vrlo jakog ubskog Jedinstva, koje teži da osvoji drugo mesto jer je liderska pozicija nedostižna. Utakmica je završena rezultatom 4:0. Međutim, veći je problem što su svi Željini konkurenti za opstanak zabeležili pobede, pa čak i Jošanica usred Valjeva.


Jošanica je u Valjevu pobedila Budućnost Krušik sa 2:1, Smederevo kod kuće aranđelovačku Šumadiju sa 5:0, Tutin Gružu sa 2:0, a Takovo Mačvu sa 2:1. Jedino je kragujevačka Sušica poražena u Požarevcu od Mladog radnika sa 1:0.


Trenutno stanje u donjoj polovini tabele: Takovo, Mačva 1929 i Tutin po 40, Sušica 39, Smederevo 38, Jošanica 34, Železničar 33, Gruža i Šumadija (Aranđelovac) po 13 i Bane iz Raške 7. Od Jošanice su timovi koji bi po trenutnoj poziciji na tabeli ispali u niži rang.


U 29. kolu 8. maja Železničar ima mnogo lakšeg protivnika jer gostuje „otpisanoj“ Šumadiji. U direktnom duelu sastaju se Jošanica i Tutin, Smederevo ide na noge trećeplasiranom Arilju, Takovo gostuje Gruži, Mačva ima lak posao sa Banom, dok Sušica dočekuje GFK Slobodu.


Na vrhu tabele situacija je mnogo jasnija jer je požeška Sloga odavno obezedila titulu, dok se za vicešampiona nadmeću ubsko Jedinstvo (55 bodova) i ariljska Budućnost (53).

Related posts

Leave a Comment