PESME DVA LAJKOVAČKA OSNOVCA U PESMARICI 2021.

U konkurencji 327 pesama, pesme dva lajkovačka osnovca,  Marije Jeremić i Kaline Tomašević, članova literarne sekcije “Razigrano pero ”OŠ “Mile Dubljević”, našle su se među 50 odabranih u finalu PESMARICA 2021. – Konkursa za najlepšu dečju ljubavnu pesmu. Njihove pesme naći će se u ovogodišnjem štampanom izdanju Pesmarice.

Žiri je proglasio rezultate tematskog konkursa i dobitnike glavnih nagrada po kategorijama, a među 50 najlepših dečjih pesama o ljubavi , biće objavljene pesme: “Ljubav nije samo reč”, autora Kaline  Tomašević, učenice VII/2 razreda i pesma sa istim naslovom autora Marije  Jeremić, učenice VII /2 razreda  OŠ ,,Mile Dubljević“ Lajkovac.

Pesmarica “Ljubav nije samo reč” sadrži pedeset dečjih ljubavnih pesama, po izboru žirija, sa ovogodišnjeg Konkursa za najlepšu dečju ljubavnu pesmu. Pesme o ljubavi, sa ljubavlju, pisalo je 327 mladih pesnika iz cele Srbije. Kao i svih prethodnih godina, žiri je imao lep i nimalo lak zadatak.

Shodno uslovima pandemije, glasanje za izbor najlepših pesama odvijalo se ovoga na Fb stranici organizatora konkursa – Kulturnog centra  Mladost Futog.

Pesme pojedinih učesnika konkursa dobile si i po dve – tri hiljade lajkova, što potvrđuje da su se njihovi sugrađani svojski potrudili, dok su Kalinina i Marijina pesma dobile 316 i 214 lajkova, što svakako ne umanjuje njihov uspeh.

Ovo je još jedno u nizu priznanja za lajkovačku OŠ “Mile Dubljević”, literarnu sekciju “Razigrano pero” i posvećene mentore talentovanih literaraca.

U nastavku teksta možete pročitati obe pesme lajkovačkih mladih pesnikinja, koje će se naći u ovogodišnjem štampanom izdanju Pesmarice.

Related posts

Leave a Comment