USPEŠAN START ŠKOLICE SPORTA “SPORTIĆ LA”

Školica sporta “Sportić La” uspešno je startovala sa radom. Građani Lajkovca prepoznali su nove ideje i nove metode rada sa decom u sportu.

Nenad Milanović, profesor fizičke kulture poziva svu decu i roditelje sa područja lajkovačke opštine da se priključe i uvere da li im odgovara ovaj metod rada, a za portal LAJKOVAC NA DLANU je povodom uspešnog početka rada Školice sporta “Sportić La” rekao:

“Za sada imamo 60 polaznika i od subote 24. aprila počinje sa radom treća grupa za 3.i 4. razred, koja će raditi po programu prilagođenom za njihov uzrast. Broj mesta u toj grupi je ograničen i prijave su u toku. Iz plana rada školice za mesec maj ističemo: lekarske preglede svih polaznika kod dr.sportske medicine Ostojića, testiranje svih polaznika, baterijom testova prilagođenom uzrastu, celodnevni izlet na Divčibare, poludnevni izleti u okolini, pešački i biciklustički…”

Podsećamo, Školica sporta je namenjena deci uzrasta od četiri do deset godina. Sa polaznicima Školice sporta radiće se prvenstveno na prevenciji deformiteta, razvoju motorike i koordinacije i pravilnom razvoju dece kroz igru i sport. Organizatori programa su: Nenad Milanović – profesor fizičke kulture, Marko Biljić – spec. dečijeg sporta i Aleksandra Biljić – org. sportske rekreacije.

Školica sporta “Sportić La” je samostalno sportsko udruženje i ideja je da njeni polaznici budu blagovremeno spremna za bavljenje sportom koji odaberu i da kao takvi postanu članovi sportskih klubova. Program Školice sporta je brižljivo, maštovito i višestruko korisno osmišljen.

“Samostalno sportsko udruženje “Sportić la” osnovano je sa ciljem da promoviše zdravo sportsko vaspitanje dece uzrasta od 4 do 10 godina. Sa decom će radoti isključivo osobe sa visokim obrazovanjem iz oblasti sporta. Pored elementarnih sportova, atletike, gimnastike i plivanja, deca u školi će sticati osnovna znanja iz sportova sa loptom. Posebna pažnja će se obratiti na korektivnu gimnastiku, ispravljanje i prevencija deformiteta, uz saradnju medicinskih stručnjaka iz oblasti sporta. Rad je planiran u sportkoj hali, sportskim terrnima na otvorenom i u prirodi.

Pozivamo svu decu i roditelje sa teritorije opstine Lajkovac da dođu i kroz treninge vide da li im odgovara ovakav metod rada. Početak rada je planiran za april mesec, zapravo čim dozvoli epidemiološka situacija.Zainteresovani se mogu prijaviti na brojeve telefona realizatora programa: Moj broj telefona je 064/ 19 – 45 – 905; Marko Biljić 069/ 723 – 454 i Aleksandra Biljić 063/ 76 – 22 – 477 “, podsećaju organizatori I realizatori ove jedinstvene školice, koji  će razgranati svoju mrežu i na seoskom području.

Related posts

Leave a Comment