ŽELEZNIČAR PORAŽEN U PETROVCU NA MLAVI

Ne pobeđuje uvek bolji tim i to se upravo juče dogodilo Železničaru u Petrovcu na Mlavi. Uprkos dominaciji u većem delu utakmice i dosta stvorenih šansi, a uz manjak sreće i golgeterske realizacije, u 22. kolu Srpske lige Zapad Železničar je poražen od petoplasirane Sloge 33 sa 1:0. A bodovi iz ovog meča bili bi jako važni, videlo se da je tim sa tom idejom ušao u ovaj susret i odigrao ga vrlo angažovano.


Nesrećno je na kraju Železničar ostao i bez jednog boda. Gol je postigao rezervni igrač Bainović u 90. minutu, samo šest minuta nakon ulaska u igru. Pogodak je pao iz slobodnog udarca sa 20 metara, posle prestrogo sviranog prekršaja Tintora nad Bainovićem. Lopta je zakačila krajnjeg igrača u živom zidu Želje (a bilo ih je samo četiri), skrenula putanju i zatim proklizala po blatu, što je sve uticalo da golman Buljandrić ne uspe da je stigne, iako je bio u pravom uglu.


U prvom poluvremenu „dizelka“ je potpuno imala utakmicu pod kontrolom i napadala. U prvih 15 minuta lajkovački fudbaleri su stvorili tri odlične šanse. Na samom početku meča poništen je gol glavom robusnog štopera Tintora, zbog navodnog ofsajda. Šanse su u prvom poluvremenu propustili Vujičić, Lakušić, Petrović, Đukić… Da su pokazali malo bolje realizatorske sposobnosti rezultat bi na kraju verovatno bio drugačiji.


U drugom poluvremenu domaćin je bio ofanzivniji nego u prvom, ali se i za taj period utakmice može konstatovati da je Železničar imao izglednije šanse za pogodak, pogotovo se to odnosi na Vujičićev oštar šut po zemlji sa desetak metara, koji je Savić vrhovima prstiju skrenuo u korner. Pred kraj utakmice nastao je darmar pred golom Železničara, kada su domaći napadači promašili dve najbolje šanse za gol na meču. Zatim su dali gol u 90. minutu, da bi im u zaustavnom vremenu bio poništen još jedan zbog ofsajda. Sloga je nastavila fantastičan prolećni niz od četiri pobede i remija.


Lider Sloga iz Požege je remizirao kod kuće sa Jošanicom, dok ubsko Jedinstvo i Trepča nastavljaju sa pobedama. Budućnost Krušik je neočekivano poražena u Valjevu od Smedereva sa čak 3:0. U vanrednom kolu koje se igra u sredu Valjevci dolaze na megdan u Lajkovac.

Železničar je na 13. mestu sa 26 bodova, dva više od Tutina koji je ispod crte za ispadanje. Zahvaljujući pobedi u Valjevu Smederevo na 12. mestu ima četiri boda više od Lajkovčana – 30, koliko ima i Takovo, dok Mačva iz Bogatića ima bod više. Železničar nastavlja borbu za opstanak, zbog čega je u sredu pobeda protiv valjevskog srpskoligaša imperativ.

Related posts

Leave a Comment