REMIJI BREZE I ZADRUGARA

FK Zadrugar i Rubribreza osvojili po bod u 19. kolu Zone.

Lajkovački zonaši nastavljaju sa dobrim rezultatima – u četiri kola prolećnog dela prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone ne znaju za poraz.

U 19. kolu danas je Zadrugar odigrao 0:0 sa Slogom iz Bogosavaca, ekipom koji je i dalje jedan od najozbiljnijih pretendenata za viši rang, dok je Rubribreza igrala 1:1 sa Borcem u Lešnici.


Uprkos kiši koja je padala skoro sve vreme, FK Zadrugar je odlično pripremio teren tako da su igrači oba tima mogli da pokažu šta znaju, a očevici kažu da je viđena izvanredna utakmica, možda i na nivou srpskoligaškog ranga. Imajući u vidu ambicije Sloga iz Bogosavaca je u Lajkovac došla po sva tri boda, dok iz uprave Zadrugara kažu da im je cilj bio da osvoje jedan bod, što su i uspeli.


Sloga je pokazala zbog čega je, uprkos oduzimanju devet bodova, uspela da ponovo dođe do vrha tabele. U pitanju je tehnički dobro potkovan tim, sastavljen od iskusnih fudbalera, od kojih su neki nastupali u prvoligaškom i superligaškom rangu. Zadrugar je pružio odličan otpor, Sloga je bila za nijansu bolja, stvorili su gosti dve stopostotne šanse, imali su ih i domaći – na kraju je podela bodova ipak realan rezultat.


Rubribreza je osvojila još jedan važan bod u borbi za opstanak i to protiv jedne od najneugodnijih ekipa na domaćem terenu, na kojem ne zna za poraz ove sezone. „Ljubičasti“ su poveli u 64. minutu fenomenalnim golom Srđana Radovanovića, a Borac je izjednačio u 73. minutu golom Glišića.

Predstavnici uprave Rubribreze kažu da su nezadovoljni suđenjem od 70. minuta, a posle izjednačujućeg gola sudija Stepanović svira sumnjiv jedanaesterac koji je, na svu sreću, kapiten Terzić odbranio. „Naši momci su pokazali karakter i izdržali pritisak i domaće ekipe i pristrasno suđenje. Sasvim zasluženo odnosimo bod, ali ostaje žal za sva tri. Posebno raduje što smo neporaženi u drugom delu prvenstva“, izjavio je trener ekipe Nebojša Tomić.


Od početka prolećnog dela prvenstva Zadrugar ima tri pobede i remi, a Rubribreza dve pobede i dva nerešena rezultata. Zeleno-beli su na 10. mestu sa 24 boda, dok je Breza na 13. mestu sa 15 bodova. Na dnu tabele, od 12. do 16. mesta, trenutna situacija je ovakva: Radnički Klupci ima 17, Rubribreza 15, Mladosti iz Dračića 12, Mladost (Donji Dobrić) 11, a ljiški Spartak samo 5. U niži rang idu dva kluba.


Na vrhu tabele situacija je sledeća: Rađevac 42, Sloga iz Bosavaca 39, Vrelo Sport 38, valjevski Radnički 37, Mladost iz Prnjavora 35.

Sledećeg vikenda Rubribreza dočekuje Mladost iz Donjeg Dobrića. Verujemo da su momci svesni da sa tri boda prave osetnu razliku na tabeli u odnosu na tim iz okoline Loznice, tako da očekujemo pobedu u ovom meču.


Zadrugar gostuje poslednjem timu na tabeli Kolubarsko-mačvanske zone, ljiškom Spartaku.

Related posts

Leave a Comment