KUJANI SRUŠILI LIDERA, ZADRUGAR POBEDIO U DRAČIĆU

Lajkovački zonaši nastavljaju sa odličnim rezultatima, dokazujući da su se odlično pripremili za prolećnu polusezonu.
U 18. kolu Kolubarsko-mačvanske zone Rubribreza je savladala lidera Rađevca iz Krupnja sa 1:0, dok je istim rezultatom Zadrugar u Dračiću kod Valjeva pobedio Mladost, ekipu koja se nalazi na pretposlednjem mestu.


Fantastičnu pobedu ostvarili su juče momci u ljubičastim dresovima na svom stadionu, savladavši tim koji pretenduje na plasman u viši rang i koji je trenutno lider Kolubarsko-mačvanske zone. U tvrdoj i vrlo teškoj utakmici domaćin je vrlo rano poveo, već u 4. minutu, golom Stevanovića. Meč je obeležilo prisustvo velikog broja policajaca i redara, na zahtev gostujuće ekipe, kao i 10 žutih kartona – od toga sedam za Rađevac, uključujući i trenera Pajića.

Rubribreza je osvojila tri izuzetno važna boda, koja je odmiču od opasne zone i puno će značiti u borbi za opstanak.


Stadion u Dračiću jedan je od najmanjih u ligi tako da je teško razviti pas igru, na šta Zadrugar nije navikao. Međutim, i u takvim uslovima zeleno-beli su se bolje snašli i bili bolji za taj jedan i jedini pogodak koji je Nemanja Gavrilović dao već u sedmom minutu. Kako kažu iz uprave Zadrugara, bila je to borbena utakmica, sa nekoliko dobrih šansi na obe strane (domaćin je u jednom napadu dva puta pogodio prečku).


Zadrugar posle sve tri pobede na startu prvenstva i Breza sa dve pobede i remijem znatno su popravili bodovni saldo. Zeleno-beli su na 10. mestu sa 23 boda, dok je Rubribreza sa 14 bodova na 13. mestu. Novi lajkovački zonaš, uprkos oduzimanju devet bodova, sve više odmiče iz zone ispadanja: ima tri boda više od Mladost (DD), šest više od Mladosti iz Dračića i devet više od poslednjeg Spartaka. U niži rang ispadaju dva kluba.

Posle poraza Rađevca još više su mu se primakli ostali timovi sa vrha tabele, pa je situacija sledeća: Rađevac 39, Sloga iz Bosavaca i Vrelo Sport po 38, valjevski Radnički 36, a Mladost iz Prnjavora 34.


Sledećeg vikenda Zadrugar dočekuje jedan od najboljih timova Zone – Slogu iz Bogosavaca, dok Rubribreza gostuje Borcu iz Lešnice.

Related posts

Leave a Comment