ŽELEZNIČAR I UB U NEDELJU ZA TROFEJ KUPA SRBIJE

U nedelju 14. marta u hali „Vlade Divac“ u Vrnjačkoj Banji igra se finale 56. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica. U prvoj utakmici od 16.30 u muškom finalu sastaju se Ribnica iz Kraljeva i kragujevački Radnički, dok finale odbojkašica između Železničara i Uba počinje u 19 časova. Mečevi se igraju bez prisustva publike, a prenosiće ih RTS na Drugom programu.


Treba istaći da je ovo duel aktuelnog osvajača Kupa – Uba i tima koji je pre toga bio dvostruki uzastopni pobednik, lajkovačkog Železničara. Odbojkaški svet s nestrpljenjem očekuje žensko finale, susret dva vrlo kvalitetna tima. U oba sastava ima sjajnih igračica, među njima i reprezentativki, od kadetske do seniorske konkurencije, od najperspektivnijih srpskih odbojkašica do iskusnih profesionalaca.


S jedne strane, u redovima Železničara su fenomenalna reprezentativka Ana Bjelica, pa povremena reprezentativka Maja Savić, najbolja kadetkinja Srbije Aleksandra Uzelac i njena koleginica Vanja Ivanović, sjajna Jovana Mirosavljević, pa najiskusnija među njima Lajkovčanka Marina Vujović, Kutlešić, Gajić, Mitrović, Perović, Rajlić, Batinić…stvarno dugačak roster.

Kod Ubljanki Vulin, Trivunović, Ranković, Medić, Kecman, Gligorić, Stojković i druge – vrlo iskusan tim, koji pritom ima izuzetnu energiju na parketu.


Psihološki bi se reklo da je Ub u prednosti jer je izašao iz rezultatske krize koja je usledila posle poraza od Monce u četvrtfinalu Kupa CEV, dok Železničar ima „svežu ranu“ od ispadanja iz trke za šampionsku titulu, koju im je naneo Partizan. To ujedno može biti i motivacija jer Železničar sada ima mogućnost da se bori samo za trofej Kupa Srbije, ujedno je to i poslednji meč sezone za ovu ekipu, pa vredi „ostaviti srce na parketu“. Sve zavisi kako će tu priliku „pročitati“ stručni štab i odbojkašice Železničara.


U svakom slučaju, ne sumnjamo da će Lajkovčani u nedelju od 19 časova na Drugom programu RTS-a gledati prenos utakmice sezone za odbojkašice Železničara i bodriti tim da iskoristi priliku i osvajanjem pehara Kupa spasi sezonu.

Related posts

Leave a Comment