RADNI START NOVE GODINE U LAJKOVAČKOJ OPŠTINI

Nova godina je u lajkovačkoj opštini, na planu infrastrukturnih projekata, već uveliko otpočela radno, čemu pogoduju i prilično optimalni uslovi za ovo doba godine. U ovoj godini akcenat će, između ostalog biti, kako je ranije u više navrata najavljivano, na rešavanju problema vodosnabdevanja, nastavku radova na putnoj mreži, ali i rekonstrukciji školskih objekata, potvrdio je predsednik opštine Andrija Živković i dodao:

“Pored aktuelnog početka radova na izgradnji 12 kilometara primarne cevovodne mreže u Jabučju, počela je upravo i rekonstrukcija škole u Bajevcu, a već početkom februara očekuje se da po prvi put nakon četiri decenije otpočnu radovi i na rekonstrukciji srednje škole u Lajkovcu.

Čim vremenski uslovi to dozvole, odnosno temperatura bude tokom celog dana u plusu, krenuće i asfaltiranje na području lajkovačke opštine, pre svega puta za Protiće u Vračeviću, puta za Đoriće u Jabučju, upravo pokrećemo javnu nabvku za izgradnju tri nova putna pravca: ulica Kralja Milutina u Selu Lajkovcu, put za Miloševiće u Nepričavi i put za Pavloviće u Bajevcu.

Takođe, ovih dana smo sa predtavnicima “Puteva Srbije” i “Štrabaka” obišli određene putne pravce koje ćemo dostaviti do kraja meseca “Putevima Srbije” i sa prvim prolećnim danima sigurno ćemo veliku pomoć imati iz ovog izvora i ove godine, što se tiče putne mreže. Ta pomoć sigurno neće biti kao prošle godne, kada smo dobili rekordnu sumu od 380 miliona dinara, ali se svakako nadamo da ćemo dobiti bar polovinu prošlogodišnjeg iznosa, tako da ćemo nastaviti istim tempom.

Rekonstrukcija dve škole, IO OŠ “Mile Dubljević” u Bajevcu i SŠ “17. septembar” u Lajkovcu, realizuje se preko Kancelarije za javna ulaganja , a ukupan budžet za kompletnu rekonstrukciju oba školska objeta je oko 350 miliona dinara.

Iz istog izvora, Kancelarije za javna ulaganja, očekuje sa da u prvim prolećnim danima krenu radovi na zameni osam kilometara azbestnih cevi na teritoriji samog Lajkovca, zameni starih vodomera i priključaka, kao i izgradnji dve podstanice koje će omogućiti da vodu imaju redovno viši delovi Lajkovca koji sada kubure sa vodom, kao i viši delovi Ćelija.”

Related posts