IN MEMORIAM
OBREN RADOVANOVIĆ
(1954 – 2021)

Obren Radovanović je ostavio značajan trag u vremenu, u privrednom i sportskom životu i kao humanista.


Rođen je 21. aprila 1954. godine u selu Strmovo kod Lajkovca. Kao mlad, odlazi u Beograd gde se obučava za zanat stakloresca, koji svojom sposobnošću, voljom i upornošću dovodi do savršenstva i otvara sopstvenu staklorezačku radnju, koja godinama truda i rada cele porodice prerasta u ozbiljnu firmu.


Svoje selo nikada nije zaboravio, Strmovo je smatrao svojim domom u kom je sa porodicom provodio svoje slobodno vreme, praznike, porodična slavlja. Da selo nije zaboravio pokazivao je aktivnim učesćem u svim dešavanjima, od kojih je mnoge i sam inicirao i organizovao.

Od 20.09.1987. godine je aktivni lovac sekcije Strmovo, Kao član Lovačkog udruženja “Dragan Radović” Lajkovac, pomagao je organizaciju mnogih lovačkih akcija i zabava. Podržao je ideju svojih lovaca iz rodnog kraja i pomogao izgradnju i uređenje lovačkog doma u Strmovu.

Da je veliki zaljubljenik u fudbal pokazivao je još prvih godina postojanja FK Strmovo u svom rodnom selu. Kao golman FK iz Strmova igrao je u jednoj od najuspešnijih generacija, bio je i tada pokretač ekipe iz svog sela i organizator svih aktivnosti u nimalo lakim vremenima. Teška krizna vremena devedesetih godina su napravila pauzu u eri fudbalskih zbivanja u Strmovu, ali ne i u Obrenovim maštama za svoj klub. Nekada je pomogao paradama na golu, a sada je bio stub kluba, on je obezbedio prve dresove, lopte, prve pripreme igrača. Zahvaljujući njemu, seoski klub je dobio igralište i zgradu izrađenu po najsavremenijim standardima. Ljubav prema selu, druženju, ljudima iz svog rodnog mesta, podstakla ga je da nesebično ulaže u izgradnju fudbalskog objekta, pored finansijskog dela i svoje vreme, energiju, trud i rad. Radovi su organizovani uglavnom vikendom, kada bi se okupili meštani koji su svojim trudom doprineli realizaciji jednog velikog projekta pokrenutog od strane Obrena, a sve u cilju dobrobiti sela, druženja, stvaranja pogodnog mesta za svu decu koja bi se rado okupljala i pod reflektorima terena, igrala fudbal dok meštani odmaraju od celodnevnog rada i uživaju u dobro obavljenom poslu. Za velike stvari koje je on pokrenuo i stvorio potrebno je puno volje, ideja, želja, ljubavi, a on je sve to posedovao i prenosio na ljude iz svoje okoline. Pored kluba iz svog rodnog sela pomagao je i druge klubove i sportska udruženja na teritoriji opštine Lajkovac. Njegovo veliko srce i nesebično davanje, stvaranje nesvakidašnjih uslova za igru i druženje svih generacija ostaće zauvek upamćeno i živeće večno, a “FK Strmovo” nastaviće tamo gde je on stao i održavaće hram fudbala svoga sela onako kako je započeto.

Obren je iznenada preminuo 28. februara 2021.godine u svom domu, u svom Strmovu, mestu koje je najviše voleo, u kom je rođen. Ostaće večna praznina i žal za svim onim događajima, druženjima i radovima koje je planirao, želeo, kojima se nadao, prazno mesto na svim budućim utakmicama “FK Strmovo”, i zahvalnost meštana Strmova za sve što je do sada uradio, a što se nikada neće zaboraviti, kažu iz Uprave “FK Strmovo”.

Related posts

Leave a Comment