IN MEMORIAM
MIHAILO MIKA PETROVIĆ
(1957 – 2021)

Lajkovčanin Mihailo Mika Petrović, višedecenijski čuvar “ćirilice, frule i opanaka” preminuo je nakon kraće i teške bolesti.

Mika Petrović je bio dugogodišnji radnik “Elmonta”, a ostaće zapamćen po tome da je predano punih 40 godina bio koreograf lajkovačkog Folklornog ansambla. Umetnički je bio veoma nadaren i svestran.


Folklorni ansambl , “Hadži Ruvim” Lajkovac (prvi ansambl, dečiji ansambl i ansambl veterana), pod rukovodstvom upravo Mihaila Petrovića i njegovih saradnika uspešno je decenijama predstavljao Kulturni centar i Opštinu Lajkovac u zemlji i inostranstvu.


U Kulturnom centru “Hadži Ruvim” Lajkovac, povodom smrti koreografa folklora Mike Petrovića kažu, da odlazak takvog prijatelja i saradnika predstavlja za ovu ustanovu kulture i ovu sredinu veliki gubitak.


Strastveni folkloraši, koji su decenijama radili sa Mikom Petrovićem i upravo od njega naučili prve korake, odlazili sa njim na brojna putovanja i intenzivno se družili, kažu: ” Obeležio je naše živote na najlepši mogući način i naučio nas da je folklor – način života!”


Za sobom je ostavio suprugu Slavicu, sa kojom je bio u skladnom braku.


Sahrana Mihaila Mike Petrovića je u četvrtak 4. marta na Novom groblju u Lajkovcu. Opelo je u 12:30 časova.

Related posts

Leave a Comment