DERBI PRIPAO ZADRUGARU, STRMOVO PORAŽENO OD VRELA

Današnji lajkovački derbi 12. kola Kolubarsko-mačvanske zone između Železničara i Zadrugara završen je rezultatom 1:3, dakle – pobeda je pripala formalnom gostu, timu zeleno-belih.

Na taj način Zadrugar je nastavio odličnu seriju od tri pobede i jednog remija, dok se nastavlja kriza najstarijeg i najuglednijeg fudbalskog kolektiva u Lajkovcu, koji ima i dosta problema sa povređenim i KOVID pozitivnim fudbalerima.

Železničar je poveo golom golom Anđelkovića u 37. minutu i tim rezultatom je završeno prvo poluvreme. Domaći tim u 33. minutu ostaje bez nedovoljno oporavljenog Živkovića, a na poluvremenu i bez najboljeg igrača Mićanovića, zbog povrede, dok trener Zadrugara Lazarević drugo poluvreme počinje sa Nikolićem umesto Radibratovića.

Zadrugar je izjednačio u 56. minutu preko mladog Vasića, koji je bio i junak utakmice, jer je u 86. minutu postigao i vodeći gol. Zeleno-beli su pobedu potvrdili u petom minutu sudijske nadoknade, strelac je bio Gavrilović. Uglavnom zbog oštrih startova sudija Todorović iz Loznice dodelio je čak 11 žutih kartona: 6 Zadrugaru, a 5 Železničaru.

Strmovo je juče na svom terenu izgubilo od Vrelo Sporta sa 3:2. Gosti su važili za favorita u ovoj utakmici, s obzirom da su u usponu forme i drugoplasirani su na tabeli Zone. Po vrlo teškom terenu, u meču sa puno žutih kartona i po jedan crveni na obe strane, domaćin je poveo već u 12. minutu golom Nikolića. Međutim, već u narednom napadu Vrela  Jelenić iz Strmova daje autogol. Već u 18. minutu gosti vode sa 2:1 pogotkom Radovanovića. U 64. minutu zbog drugog žutog kartona isključen je vezista Branković iz Vrela, što ovaj tim ne sprečava da u 69. minutu poveća prednost na 3:1, strelac je bio Kojić. U 73. minutu i Strmovo ostaje sa fudbalerom manje jer je isključen Mijailović zbog drugog žutog kartona, ali u 77. Nikolić postiže svoj drugi gol, što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

U poslednjem kolu Kolubarsko-mačvanske zone sledeće subote Zadrugar dočekuje Cer iz Petkovice, dok u nedelju Železničar gostuje u Mionici, a Strmovo u Lešnici.

Zimsku pauzu Zadrugar dočekuje prilično mirno jer ima solidnih 15 bodova i nalazi se na sedmom mestu tabele Kolubarsko-mačvanske zone, što bi realno mogao i popraviti u duelu sa Cerom. To se, naravno, ne može reći za Železničar i Strmovo koji se sa 8 bodova nalaze na začelju tabele, Borac iz Lešnice ima 9, a Sloga iz Bogosavca 10.

Related posts

Leave a Comment