RUTINSKA UBEDLJIVA POBEDA ŽELEZNIČARA PROTIV SPARTAKA (3-0)

Prema očekivanjima, OK Železničar je večeras lako i ubedljivo savladao subotički Spartak u 16. kolu Superlige Srbije. Utakmica u Hali sportova Lajkovac završena je rezultatom 3-0, po setovima 25-16, 25-13 i 25-17.


Najefikasnija je bila Rajlić sa 12 poena, Bjelica je upisala 10, Mirosavljević 9, a Mitrović 7. Od 4 svoja poena Kutlešić je imala čak 3 blokade, a po 3 poena osvojile su Batinić, Perović i Uzelac. Ponovo nije igrala Maja Savić.


Lajkovčani su večeras imali zadovoljstvo da se ponovo susretnu sa Mirjanom Musulin, koja je sada šef stručnog štaba Spartaka, a pre dve godine osvojila je duplu krunu sa Železničarom i upisala se u istoriju lajkovačkog sporta, zajedno sa odbojkašicama i upravom kluba predvođenom predsednikom Živoradom Lazarevićem.


Jedinstvo iz Stare Pazove večeras je namučilo Ubljanke, koje su na svom parketu meč rešile u tajbreku i pobedile sa 3-2. To je prvi prvenstveni meč ove sezone u kojem je Ub izgubio dva seta. Partizan je dobio Beograd sa 3-0. Preksinoć su odigrane dve utakmice 16. kola, u kojima je Crvena zvezda pobedila Srem sa 3-1, a TENT u Zrenjaninu savladao Klek sa 3-0.


Vodeća četvorka je i dalje ista i nema šanse da je iko ugrozi do početka Mini lige, jer su preostala još dva kola. Ub ima 47, TENT 39, Železničar 36, Crvena zvezda 30 poena.


Sledeće kolo je zanimljivo, jer se u derbiju sastaju TENT i Ub, a Želja dočekuje Crvenu zvezdu. Ukoliko Ubljanke i Lajkovčanke opravdaju uloge favorita u ovim mečevima, Železničar će se izjednačiti sa TENT-om po broju pobeda. U poslednjem kolu odbnojkašice Železničara gostuju Partizanu.

Related posts

Leave a Comment