RAZBOJNIŠTVO U POKUŠAJU

Muškarac sa fantomkom i plastičnim pištoljem napao je sinoć na kućnom pragu Lajkovčanina koji živi sam, naneo mu lake telesne povrede i pobegao sa mesta događaja, odmah nakon što mu je u žestokom pokušaju odbrane domaćin strgao fantomku sa glave.

Ubrzo je po pozivu žrtve stigla i dežurna ekipa lajkovačke policije. Istraga o ovom događaju je u toku i više detalja biće poznato narednih dana.


Protiv N.N. lica biće podneta krivična prijava za razbojništvo u pokušaju, a u interesu istrage je da se više detalja ne iznosi u javnost.


Tek što se sinoć oko 18 časova vratio iz prodavnice sa sitnim potrepštinama i ušao u svoj dom, na vrata žrtve pokušaja razbojništva neko je pozvonio. Iako već duboko u šestoj deceniji života, čovek koji čitav svoj život živi mirno i povučeno se ni nesluteći nevolju vratio i nezvanom gostu opušteno otvorio vrata. Usledio je šok, jer je već na prvi pogled sve bilo jasno. I pored toga što u svom životu nikada nije bio u situaciji da se fizički obračunava, domaćin je pružio maksimlan otpor razbojniku i uspeo da odrbrani sebe, svoj dom i svoju imovinu. Pored toga što je zadobio lake telesne povrede, uključujući i posekotinu na licu ispod oka, vidljivi tragovi borbe ostali su i u predsoblju, a izlišno je i naglašavati koju količinu stresa je napadnuti čovek preživeo, posebno što na prvi pogled nije bilo vidljivo da se radi o lažnom pištoju.


Žrtvi pokušaja razbojništva je lekarska pomoć ukazana najpre u lajkovačkom Domu zdravlja, a potom i u Opštoj bolnici u Valjevu.

Sinoćni bezočni pokušaj razbojništva šokirao je sve Lajkovčane i aktuelizovao pitanje opšte bezbednosti građana, u osnovi pitome varoši kraj Kolubare.

Related posts

Leave a Comment